Gener 13, 2025

ajuntamentdaltvila

GCPHE fondos resilienciaEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat demana al Govern que generi una línia d'assignació directa dels Fons de Resiliència per als ajuntaments.

El president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, reclama l'assignació directa dels fons europeus perquè les 15 Ciutats Patrimoni puguin impulsar el turisme i la posada en valor del Patrimoni Mundial. L'Assemblea de les Ciutats Patrimoni, reunida a Mèrida, ha acordat lliurar el Premi Patrimoni 2021 a la Fundació Catedral de Santiago pel treball de restauració i rehabilitació del conjunt històric-monumental de la Catedral de Santiago de Compostel·la. També s'han presentat les noves guies gastroturísticas, que reuneixen l'oferta gastronòmica, turística i cultural de les 15 ciutats.

Mèrida, dissabte 26 de Juny de 2021. El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha anunciat avui que "sol·licitam al Govern d'Espanya que gran part dels Fons de Recuperació i Resiliència destinats a pal·liar la crisi pel COVID vagin destinats de forma directa als ajuntaments i en especial a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Les comunitats autònomes i el Govern d'Espanya han d'entendre que les nostres ciutats necessiten aquests fons pels esforços que realitzem per mantenir el patrimoni cultural, històric i patrimonial que representa la marca Espanya i per l'enorme treball de conservació que hem realitzat en una època complexa, amb les nostres ciutats buides i moltes necessitats socials".

Acompanyat de tres alcaldes de l'Executiva del Grup, Rafael Ruiz (Ibiza/Eivissa), Carlos García Carbayo (Salamanca) i Xose Sánchez Bugayo (Santiago de Compostel·la), el president ha afegit que "el que demanem és que aquesta assignació sigui directa als ajuntaments: El que ens correspongui. Que el Govern d'Espanya tiri endavant el seu pla amb les comunitats, com no pot ser d'una altra manera, però demanam que l'assignació d'aquests Fons no sigui unidireccional de Govern a les comunitats, sinó que hi hagi una segona línia directa als ajuntaments, que som els que més capacitat tenim i els que més hem patit durant la pandèmia. Creiem que els Fons de Resiliència, destinats a turisme i patrimoni, representen una gran oportunitat i especialment per a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat que tenen grans reptes per posar en valor el Patrimoni Mundial".

Després de la celebració de l'Assemblea del Grup, reunida a la seu de l'Assemblea d'Extremadura, Rodríguez Osuna ha explicat que "després de 6 mesos de dificultats, hem pogut reunir-nos amb els principals operadors turístics espanyols en actes a Madrid i Sevilla i també hem posicionat la nostra marca i el nostre Grup a França, el principal país emissor de turistes l'any passat. Fruit d'aquestes accions, avui podem celebrar que la mitjana de pernoctacions i recuperació econòmica a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ja supera les dades de l'any 2018. Encapçalam les llistes de les destinacions més sol·licitades en cercadors de viatges i internet i estem treballant amb dades d'ocupació propers als de 2019, l'any històric per al país i les nostres 15 ciutats".

Wpp