Novembre 25, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE i Institut CervantesGarcía Montero i Rodríguez Osuna acorden promocionar les 15 ciutats, que són "símbol del millor que el nostre país ha generat".

El director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, i el president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, han signat avui un acord de col·laboració per a la difusió de la cultura i del patrimoni històric espanyol i per cooperar en la seva projecció turística internacional a través dels centres del Cervantes distribuïts per tot el món.

Les dues parts renoven així la cooperació que van establir en el primer conveni que van subscriure el 15 d'abril de 2015 a Alcalá d'Henares (Madrid), que ha estat "molt fructífer, ja que hem unit sinergies per promocionar els nostres dos grans actius, que són la llengua espanyola i el Patrimoni Mundial", va declarar Antonio Rodríguez Osuna.

El text, signat aquest divendres a la seu de l'Institut Cervantes, preveu desenvolupar noves activitats i projectes culturals, tant a Espanya com a l'exterior -gràcies als centres de l'Institut-, per donar a conèixer les 15 ciutats que es troben a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda. A més, s'obre la porta al foment de la creació i la recerca artística.

Luis García Montero va recordar que l'Institut Cervantes divulga pels cinc continents la cultura espanyola, amb especial èmfasi en el seu patrimoni històric, a més de fomentar el turisme idiomàtic a Espanya. Tots aquests valors conflueixen de manera especial en les Ciutats Patrimoni, que són "símbol del millor que el nostre país ha generat en el camp de la cultura universal, i que ofereix generosament a la resta de món".

Per la seva banda, Rodríguez Osuna va dir que "l'Institut Cervantes és un aliat estratègic per a la promoció de les nostres 15 ciutats com destinacions culturals de primer ordre, ja que moltes seus del Cervantes se situen en els principals mercats emissors de viatgers per a les nostres destinacions. Els seus magnífics auditoris són el millor lloc per presentar la nostra oferta turística, cultural i patrimonial als mitjans i professionals de sector".

Entre les diverses iniciatives culturals conjuntes que ambdues entitats han vingut celebrant destaca, des de 2013, l'exposició itinerant Joies d'Espanya, que descobreix els llocs més significatius de les 15 ciutats de Grup. Aquesta mostra fotogràfica ha recorregut nombrosos centres de l'Institut Cervantes i properament es podrà veure a Frankfurt i Munic (Alemanya).

Wpp