El president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, s'ha reunit aquest matí amb l'equip directiu de Paradores per tancar accions de promoció i comercialització conjuntes que inclouen la creació de nous productes turístics de cara a l'estiu. Aquesta tarda, el president del Grup tanca aquesta col·laboració amb el president de Paradores. El president del Grup s'ha reunit amb el secretari d'Estat de Turisme per crear una nova oferta de la marca Espanya centrada en el turisme cultural i patrimonial.
Madrid, dijous 3 de gener de 2020.- El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya desenvolupa avui una intensa agenda de treball a Madrid, amb reunions amb el secretari d'Estat de Turisme i Paradores per impulsar acords de promoció, comercialització i reactivació de les 15 destinacions que conformen la xarxa a partir d'aquest estiu. El president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha acordat amb Paradores accions de promoció conjunta a partir dels mesos de maig i juny, dirigides a mercats estratègics nacionals, com Madrid i Sevilla, i també internacionals, com París i Lisboa , en el marc d'una campanya que continuarà a la tardor i hivern a Àsia i els Estats Units.
"Hem tancat avui els acords que s'inclouran en la signatura del conveni entre Ciutats Patrimoni i Paradores que contemplen presentacions nacionals a Sevilla i Madrid i també internacionals a París i Lisboa, a més amb el compromís que en l'últim trimestre del l'any es poden fer promocions amb Turespaña a Estats Units i en el mercat asiàtic", ha explicat Rodríguez Osuna.
Acompanyat de l'alcalde d'Eivissa i anterior president del Grup, Rafael Ruiz, Rodríguez Osuna s'ha reunit aquest matí amb l'equip directiu de Paradores, on també s'han arribat a altres acords com "reforçar la nostra presència digital a tota la xarxa de Paradores i també col·laborarem en el 25 Aniversari dels Amics de Paradores, amb ofertes especials i experiències per als usuaris d'aquestes targetes de fidelització. A més, col·laborarem amb la guia gastroturística de les Ciutats Patrimoni i a establir una important ruta de treball en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb un treball conjunt en sostenibilitat i en donar prioritat a la intel·ligència artificial i la digitalització per millorar la qualitat del servei i l'eficiència en les nostres ciutats, en col·laboració amb Paradores".
Altres accions previstes són la col·laboració en altres esdeveniments i accions anuals del Grup com són 'La Nit de l'Patrimoni'. Aquesta tarda, a les 16,30 hores, el president del Grup i el president de Paradores, Óscar López, tanquen aquest acord de col·laboració que es va iniciar el 2005, i que inclou l'organització en 2021 d'accions conjuntes que es concretaran en un conveni i que fomentaran el turisme cultural i donaran a conèixer el patrimoni de les destinacions que compten amb un allotjament de la Xarxa.
A continuació, la delegació del Grup s'ha reunit amb el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per abordar la participació de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat en el Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic. "En la pitjor cruïlla econòmica i social de la nostra història recent per la pandèmia i amb un horitzó d'optimisme per les vacunes, des del Grup volem liderar la reactivació turística, tenint en compte que som el tercer país del món en llocs Patrimoni de la Humanitat i que, a més, les nostres 15 ciutats són destinacions madures que ofereixen un turisme cultural no massificat, pel que volem liderar l'oferta i comercialització de nous productes vinculats al patrimoni històric i la digitalització".
Després de recordar que el Grup s'ha adherit a la Xarxa de Destinacions Intel·ligents, el president ha destacat les oportunitats de futur que ofereixen les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat com a representants de la marca Espanya, amb una potent agenda d'esdeveniments culturals; una extraordinària oferta gastronòmica, a més de variades experiències vinculades als entorns naturals i a la pràctica d'activitats i esports a l'aire lliure: "Volem apostar per la qualitat, la sostenibilitat, la innovació tecnològica, l'accessibilitat i la diversificació de l'oferta, amb la creació de nous paquets i productes turístics que es puguin comercialitzar tot l'any, adreçats al mercat nacional i internacional, i que suposin la transformació de la nostra oferta turística adaptada als reptes de futur, en el marc del Pla de Competitivitat i Modernització del Govern de Espanya", ha afegit Rodríguez Osuna.
El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per la seva banda, ha subratllat que "Espanya ha de fer una aposta per la qualitat i demostrar que el turisme segur és posible. Volem apostar per la conservació i manteniment del patrimoni històric d'ús turístic com a eix vertebrador i reclam per al conjunt del sector. Som líders mundials en turisme i volem millorar la competitivitat i la qualitat, en un pla de modernització que ens permeti seguir sent líders i competitius en el futur".
El president de Grup, Antonio Rodríguez Osuna, ha agraït la constant col·laboració dels ministeris de Turisme i Cultura amb el Grup, el que permet tirar endavant grans projectes en les àrees de conservació de patrimoni, programació cultural, divulgació pedagògica i promoció turística, que són un referent de treball institucional en favor del lideratge internacional de la marca Espanya.
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni cultural i la promoció turística de les ciutats que el componen: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.