Novembre 26, 2024

ajuntamentdaltvila

premi circuit ciudades patrimonio

Prop de 18.000 atletes han participat en el II Circuit, organitzat pel Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad, amb la col·laboració d'EDP i Paradores. Les 15 proves han conclòs avui amb la ‘Cursa Patrimoni Eivissa’.

Luis Javier Polo i Cristina Mendoza han rebut avui a Eivissa els seus premis com a guanyadors del II Circuit de Carreres “Ciudades Patrimonio de la Humanidad”, després de participar en 9 de les 15 carreres incloses a la competició organitzada pel Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España en col·laboració amb EDP i Paradores, i en la qual participen les 15 ciutats espanyoles inscrites a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda. Avui ha conclòs el II Circuit amb la ‘Cursa Patrimoni Eivissa’, ciutat en la qual se celebra el 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial, i on han recollit els seus dorsals 420 atletes. Prop de 18.000 persones han participat en el II Circuit.

 

 

Durant l'acte de lliurament de premis, el president del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha agraït als participants el seu entusiasme: “Des del Grup volem destacar la importància de promocionar les 15 Ciutats, no sols pels seus valors patrimonials i històrics, sinó també per la seva vocació de ciutats amants de l'esport. Amb aquesta segona edició del Circuit de Carreres a les Ciutats Patrimoni, es consolida un esdeveniment que permet als participants gaudir de les nostres ciutats com a destinacions turístiques i culturals i també com a llocs de trobada, oci, entreteniment i esport”.

El president ha recordat que “aquest projecte, amb el qual el nostre Grup conjuga Patrimoni i Esport, es va iniciar en 2018 amb motiu del 25 aniversari de la creació de la xarxa i és una de les experiències d'èxit en aquests anys de treball conjunt”.

Els guanyadors del II Circuit són Luis Javier Polo i Cristina Mendoza, una parella de Cáceres que ha participat en un total de nou carreres: “Començarem a Mérida i decidirem organitzar-nos per a participar en diferents carreres del Circuit. Hem corregut després a Cáceres; Santiago de Compostela, Baeza, Cuenca, Alcalá de Henares, Ávila, Córdoba i hem acabat a Eivissa”, explica Cristina Mendoza, qui assegura que “ha estat una fantàstica experiència perquè suposa una manera diferent de fer turisme i de conèixer les ciutats Patrimoni de la Humanitat d'una manera diferent”.

Eivissa ha estat una de les ciutats que han descobert a través del Circuit, com també ha ocorregut amb Córdoba, Baeza, Ávila o Alcalá de Henares: “Ho hem gaudit molt perquè som corredors populars, no professionals i, després de cada carrera, hem gaudit fent turisme en cadascuna de les ciutats”, afegeix Cristina Mendoza, qui explica que l'única dificultat consisteix a “organitzar-te bé les dates de les carreres a la teva agenda”.

El seu company, Luis Javier Polo, afirma que “som guanyadors per insistència. He gaudit molt d'algunes de les carreres, per exemple a Santiago de Compostela, que és un circuit nocturn pel centre històric i acabes a la plaça del Obradoiro. Cada ciutat té el seu encant i és una altra manera de fer turisme en parella. Visitem ciutats que no coneixíem, fem esport i al final és una experiència molt bonica i diferent”.

Tots dos consideren que no són competicions dures. “Les carreres són iguals en les categories masculines i femenines, l'únic avantatge que tenim les dones és que hi ha menys participació i tens més facilitat per a puntuar però el recorregut és exactament igual”, apunta Cristina, al que el seu company afegeix que “no són proves exigents, però la nostra pretensió a cada carrera només ha estat acabar-les, fer turisme i passar un bon cap de setmana. En cap cas hem volgut fer podi o marcar temps”.

El II Circuit de Carreres Ciudades Patrimonio de la Humanidad va arrencar el 10 de març a Mérida amb la Media Maratón Mérida Patrimonio de la Humanidad i acaba a Eivissa, amb la Cursa Popular Eivissa Patrimoni de la Humanitat. Les carreres cobreixen distàncies que oscil·len entre els 10 km i la Mitja Marató, i el reglament establia que els participants havien de finalitzar almenys 4 d'elles per a optar a la classificació final.

Premis

Els guanyadors en categoria masculina i femenina reben, respectivament:

Un premi en metàl·lic de 1.000 euros.

Premi EDP: un any d'electricitat renovable gratuïta

Premi Paradores: dues nits d'allotjament en mitja pensió en un Parador.

Els segons classificats:

Premi Paradores: dues nits d'estada en allotjament i desdejuni en un Parador.

Els tercers classificats:

Premi Paradores: una nit d'estada en allotjament i desdejuni en un Parador.

A més, als 100 corredors millor classificats i que han finalitzat un mínim de 4 carreres, se'ls ha lliurat un premi especial, consistent en una bossa motxilla amb material informatiu sobre les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

Els resultats provisionals i definitius, així com qualsevol informació d'interès sobre eI II Circuit de Carreres Ciudades Patrimonio de la Humanidad i de les proves que ho componen, es poden consultar a la pàgina web: www.ciudadespatrimonio.org.

Sobre el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España

El Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu del qual és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen, així com promocionar l'oferta turística de les seves destinacions en els mercats nacionals i internacionals. Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics de les quals han estat inclosos per la UNESCO en la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Sobre EDP

EDP és un grup energètic internacional líder en creació de valor, innovació i sostenibilitat. Forma part de Dow Jones Sustainability Indexis (World i STOXX) i és a més líder mundial en energia renovable.

A Espanya, EDP és una companyia de referència en el mercat energètic, present en la generació, distribució i comercialització d'energia elèctrica, gas natural i serveis, en la qual ja confien més de tres milions de persones.

EDP és líder en gas a Cantàbria, Múrcia i País Basc, així com a Astúries, on també és l'operador elèctric de referència.

Sobre Paradores

Paradores és un concepte de turisme únic en el món que situa la major part dels seus establiments en llocs singulars, com a edificis històrics, convents o palaus i/o en espais naturals excepcionals.

Paradores treballa amb l'objectiu de recuperar i sostenir el patrimoni històric-artístic a través de l'ús turístic dels edificis; encoratjar un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient; promoure la gastronomia regional i promocionar les destinacions culturals espanyoles, i desenvolupar un producte turístic de qualitat, que sigui imatge de l'hostaleria espanyola i referent de la Marca Espanya a l'àmbit internacional.