L’acte de lliurament dels reconeixements, que estarà presidit per l’alcalde Rafael Triguero, es celebrarà a la Sala Refectori de l’antic Ajuntament divendres 28 de març, a les 11 hores
L’Ajuntament d’Eivissa atorgarà els Premis Gastronòmics 2025 al Bar Juanito i als restaurants Es Mercat i 1742. A més, ha reconegut a Catalina Riera, de Ca n'Alfredo, per la seua trajectòria pro-fessional. L’alcalde de la capital eivissenca, Rafael Triguero, presidirà l’acte de lliurament dels pre-mis dia 28 de març a les 11 hores a Sala Capitular.
A aquesta quarta edició dels Premis es contemplen quatre categories i es presenta una lleugera diferència respecte les anteriors. En aquesta edició, s’ha substituït el premi dedicat a la sostenibi-litat per valorar la trajectòria professional, ja que es considera que tots els establiments reconeguts aposten per ella. Així, els guardons queden de la següent manera:
- Restaurant tradicional: Bar Juanito
- Restaurant de tapes: Es Mercat
- Restaurant concepte: 1742
- Trajectòria professional: Catalina Riera, de Ca n’Alfredo
El jurat ha estat format per Pedro Matutes, president de la Real Acadèmia de Gastronomia de Eivissa y Formentera; María José Amengual, creadora del blog Dit i Fet i membre de la Acadèmia; Oscar Molina, xef Estrella Michelin del restaurant La Gaia; Walter Sidoravicius, cuiner estrella Mi-chelin del restaurant Omakase by Walt; Núria Riera, representant de Pimeef Restauració; Joan Roig, representant de la CAEB, i Rubén Fernández Cuenca, representant de Eivissa de l'Escola d'Hosteleria de les Illes Balears.
Alex Minchiotti, regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament, ha comentat que “la nostra oferta gastronòmica ha de seguir el camí cap a la cerca de la màxima qualitat i de posar en valor aquells plats tradicionals que mostren les nostres arrels, però també apostar i fer costat a aquells xefs creatius capaços de captivar als paladars més exigents.” A més, ha donat l’enhorabona a tots els establiments premiats afegint que “a la ciutat d'Eivissa comptem amb excel·lents restaurants i pro-fessionals que ens brinden, d'una banda, plats tradicionals, amb els sabors eivissencs de sempre; i per una altra, opcions més transgressores amb els nostres productes locals, mostrant la seva ver-satilitat i qualitat. Gràcies a tots ells dia rere dia demostrem que la nostra Ciutat està per a menjar-se-la i que val la pena descobrir-la”.