Febrer 22, 2025

ajuntamentdaltvila

De dia 24 de febrer a dia 6 d’abril Eivissa serà la seu d’aquest certamen on els restaurants oferiran per 30 euros un menú degustació.

Aquest any ha estat un èxit de convocatòria en quant als establiments que s’han apuntat.

La Ciutat d’Eivissa serà la seu de la 12ª edició del certamen Patrimoni Gastronòmic el qual es celebrarà de dia 24 de febrer fins dia 6 d’abril.

Un total de 16 restaurants de la capital eivissenca s’han apuntat a aquest certamen, un èxit de convocatòria en quant a anys anteriors ja que aquest 2025 ha estat l’any que més establiments han volgut participar. Cada un d’ells oferirà un menú degustació per 30 euros compost per un entrant, un plat principal i les postres el qual celebrarà la gastronomia de països i ciutats reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Els restaurants participants i les gastronomies que representaran són els següents:

- Blavós, Tarragona.

- Ca n’Alfredo, Eivissa.

- Cafetería Pepe, Eivissa.

- Can Moreta, Marroc.

- Ebusus CBbC, Japó.

- El Cigarral, Toledo.

- El hotel Pacha, Itàlia.

- El Náutico, París.

- Kome Kanalla, Eivissa.

- Mesón el Gallego, Galícia.

- Namasté ibiza, Nepal.

- Restaurante Pitiuso, Lyon.

- Pizzería Alegría, Nàpols.

- Sa Nansa, Eivissa.

- Tierra de Ibiza, Eivisa.

- La vaca Argentina, Argentina.

L’Ajuntament d’Eivissa busca amb l’organització d’aquest certamen la promoció dels establiments gastronòmics de la Ciutat que estan oberts més de nou mesos a l’any, fet que vol impulsar per ampliar la temporada comercial i desestacionalitzar-la a només els mesos d’estiu. A més, recorda que des d’enguany, els establiments que obrin més de 9 mesos tendran alguns avantatges fiscals, com ara que el preu per metre quadrat serà de 15 euros (22,50 € en cas que obrin menys temps) o que la renovació del permís d’Ocupació de la Via Pública serà automàtica.

Patrimoni Gastronòmic és una acció conjunta entre el consistori i la Pimeef on també hi ha col·laborat la marca Sabors del Consell, l’Escola d’Hosteleria de les Illes Balears (EHIB) i l’empresa Luz Menú com a coordinadora.
Finalment, enguany hi haurà formació per professionals i per persones aficionades a la cuina amb la temàtica de la cuina de Quaresma. La cuinera Marga Orell oferirà aquest taller i qui s’hi vulgui apuntar ho podrà fer enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L’Ajuntament d’Eivissa espera que aquest proper mes la gent gaudeixi de la millor gastronomia i que s’animi a provar nous sabors. Finalment, destaca que la qualitat està del tot assegurada.

 

Tota la informació del certamen es troba a la seva pàgina web: https://patrimonigastronomic.com/ca/inici/