Gener 21, 2025

ajuntamentdaltvila

GCPHE a SantiagoL'alcaldessa d'Eivissa, Pilar Marí, ha participat aquest divendres a Santiago de Compostel·la en la signatura d'un acord marc de col·laboració entre l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya amb l'objectiu primordial de promoure el paper del Patrimoni Mundial com a element clau en el desenvolupament turístic sostenible. En virtut d'aquest conveni ambdues entitats cooperaran en l'execució de projectes comuns que incloguin alguna de les àrees: desenvolupament de programes de formació, organització de fòrums i seminaris, activitats de recerca i desenvolupament, i comercialització del producte turístic Patrimoni Mundial.

L'acte de la signatura ha tingut lloc a l'Hostal de los Reyes Católicos de Santiago de Compostel·la. El secretari general de l'OMT, Taleb Rifai, i el vicepresident del Grup Ciutats Patrimoni i Alcalde d'Alcalá d'Henares, Javier Bello, han signat l'acord marc, acompanyats pels alcaldes de Santiago de Compostel·la, Àvila, Segòvia i Eivissa en representació de les 15 ciutats membres de l'associació.

L'alcaldessa d'Eivissa, Pilar Marí, ha estat l'encarregada de realitzar una de les presentacions en el seminari sobre col·laboració publicoprivada "El paper del Patrimoni Mundial Material i Immaterial en la configuració de productes turístics innovadors", organitzat per l'Organització Mundial del Turisme en col·laboració amb el Grup Ciutats Patrimoni que se celebrava el mateix divendres a Santiago de Compostel·la.

Sota el títol 'La contribució del posicionament internacional de la marca 'Eivissa' en la promoció del Patrimoni de la Humanitat', Pilar Marí, ha destacat el paper rellevant que el Patrimoni Mundial exerceix en el mercat turísitic, amb un atractiu cada vegada més gran per als viatgers que busquen aquesta oferta diferenciada.

L'alcaldessa ha ressaltat els beneficis que per a Eivissa aporta la seva pertinença al Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya per reforçar la marca turística 'Eivissa', però també ha incidit que "la marca 'Eivissa' pot contribuir a la fortalesa de la marca 'Ciutats Patrimoni' i pot incentivar l'interès per conèixer la riquesa cultural d'Espanya i de les seves Ciutats Patrimoni entre els principals mercats emissors".

L'alcaldessa ha posat al servei del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya la projecció internacional d'Eivissa per a la promoció del valor patrimonial de les ciutats que componen el Grup, i alhora ha destacat la importància de formar part d'un grup de gran prestigi internacional, que "s'està consolidant cada dia amb més força a les fires turístiques internacionals i es promociona en mercats emergents com el xinès o el rus".
En el seu discurs, Marí ha expressat la voluntat d'Eivissa de "ser també una marca reconeguda per la nostra riquesa patrimonial i reforçar així la nostra posició com a destinació turística en tots els sectors i segments i, molt especialment, aquells per als quals els nostres béns declarats Patrimoni de la Humanitat adquireixen especial rellevància a l'hora de decidir el seu destí de vacances".
L'alcaldessa també ha destacat davant els assistents la importància de la reforma de la façana marítima del Port, les obres de la qual s'iniciaran aquest any i que compten amb un pressupost de licitació de vuit milions d'euros. Marí ha assenyalat que aquest projecte contribuirà a oferir "la millor imatge de l'entrada marítima a la ciutat, avantsala dels béns reconeguts per la UNESCO".