Desembre 18, 2024

ajuntamentdaltvila

La regidora de Benestar Social de la capital d’Eivissa, Lola Penín; el director de Benestar Social, Iván Castro, i la coordinadora de Balears de Metges del Món, Belén Matesanz han explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar a les dones que viuen al carrer i posar el focus a aquesta problemàtica “amb una perspectiva de gènere”

L'Ajuntament d'Eivissa i Metges del Món han presentat aquest dilluns, durant una roda de premsa celebrada al Casal d’Igualtat, el projecte ‘Dones que floreixen’, que ja compta amb la participació de vuit persones sense llar. La regidora de Benestar Social de la capital d’Eivissa, Lola Penín; el director de Benestar Social, Iván Castro, i la coordinadora de Balears de Metges del Món, Belén Matesanz han explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar a les dones que viuen al carrer i posar el focus a aquesta problemàtica “amb una perspectiva de gènere”.

‘Dones que floreixen’ és un projecte d’intervenció comunitària gestionat per la regidoria de Benestar Social conjuntament amb l’entitat Metges del món. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar atenció a dones derivades per la xarxa de serveis socials del municipi d’Eivissa, que es troben en situació de sense llar i consum actiu o procés de desintoxicació i que necessiten un seguiment per vincular-se amb els serveis de la comunitat a causa del seu grau d’exclusió social severa.

Des de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha decidit impulsar aquest projecte a la capital per la necessitat d'abordar la vulnerabilitat de les dones en situació de carrer. Actualment, ‘Dones que floreixen’ està en la primera fase, que implica el contacte amb agents socials i serveis socials, i al mateix temps s’ha iniciat el primer contacte amb 9 dones en situació de carrer tot i que finalment, per ara, estan participant un total de vuit dones.

“És important ressaltar la situació específica de les dones des d’una perspectiva de gènere: malgrat que hi ha moltes menys dones que homes vivint al carrer, aquestes presenten un major deteriorament i vulnerabilitat, i per això des de l’Ajuntament d’Eivissa hem valorat actuar específicament amb elles per aconseguir donar visibilitat un problema invisibilitzat”, ha conclòs Penín.