Octubre 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Fundació Francesc de Borja Moll i coorganitzada amb la Biblioteca Municipal d’Eivissa, que proposa aquest dissabte, a les 20 hores, una activitat conjunta a totes les Illes Balears

Com cada any, la Fundació Francesc de Borja Moll proposa fer una activitat conjunta a totes les illes de Balears, on cada any es tracta un tema diferent en un cicle anomenat “Literanit”. La Biblioteca Municipal de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha tornat a sumar per organitzar la conferència de l’escriptora Helena Tur. L’esdeveniment es farà a l’Espai Cultural Can Ventosa, el dia 28 de setembre, a les 20 hores. L’entrada és gratuïta.

El tema d’aquest 2024 serà “Literatura i viatgers” i l’Ajuntament d’Eivissa presenta “Filòsofs viatgers a Eivissa: Cioran, Benjamin, Camus”, que anirà a càrrec de l’escriptora eivissenca Helena Tupar. Durant la jornada parlarà d’alguns dels escriptors que han passat per Eivissa i han deixat l’illa reflectida a les seves obres.

Helena Tur és llicenciada en Filologia Hispànica, professora a un institut de Mallorca i amant de la literatura anglesa del segle XIX. Al principi escrivia novel·la romàntica baix el pseudònim Jane Kelder fins que va publicar “Malasangre” l’any 2020, ja baix la seva firma.

“El Literanit 2024 ofereix una experiència cultural diversa i participativa i l’objectiu és que que aquesta iniciativa arribi a un públic ampli. Des de l’Ajuntament d’Eivissa continuem treballant per consolidar aquesta cita dins el calendari cultural de la capital eivissenca”, ha conclòs la regidora d'Arxiu, Normalització, Cultura, Patronats i Biblioteca, Carmen Domínguez.