Octubre 06, 2024

ajuntamentdaltvila

La nit del 26 d’agost es va celebrar la nit flamenca al Baluard de Santa Llúcia, l’escenari que va rebre als músics, balladors i públic aconseguint completar l’aforament

Linus Roth va a arribar a Eivissa el passat 23 d’agost per celebrar la sexta edició del Festival de música clàssica Ibiza Conciertos. Cada vespre el seu violí sona acompanyat d’artistes i gèneres musicals que fan que el públic gaudeixi d’una experiència que supera les seves expectatives.

La nit del 26 d’agost es va celebrar la nit flamenca i Roth va estar acompanyat per el guitarrista kosovar Petrit Çeku, la balladora eivissenca Rocio Osuna i el mallorquí Juan Carlos Sánchez qui junts van interpretar diverses obres que capturen l’energia rítmica i l’elegància seductora del ball espanyol.

El programa va incloure una obra encarregada al compositor i director Miguel San Miguel, qui està encarregat del Cor Ciutat d’Eivissa des de 1996. “Sunil Tirteo” (que llegit al revés es llegeix Linus i Petrit) conjuga les paraules “sunil”, que vol dir “profunditat i serenitat del cel i els oceans” en sànscrit i Tirteu, qui va ser un mestre d’escola de l’antiga Grècia que va conmoure les ànimes de les tropes espartanes amb la seva lira i els seus cants. La obra és un “petit joc musical a ritme de rumba que ha sigut escrit i s’ha inspirat en el blau sunil dels cels i aigües que envolten Eivissa des del desig de que els seus ritmes i melodies arribin a tocar l’ànima dels oients” explica San Miguel, fent menció a la bonica coincidència entre els noms dels destinataris d’aquesta peça.

De les quatre nits celebrades, la nit flamenca va ser un èxit entre el públic ja que es va aconseguir completar l’aforament, un total de 300 persones van poder gaudir de l’espectacle. Avui, 27 d’agost, serà el darrer vespre que Eivissa celebrarà el festival on Roth i Çeku interpretaran “Les quatre estacions” de Vivaldi a les 21 hores al Baluard de Santa Llúcia. Les entrades es poden comprar a través de la web de Ibiza Conciertos o mitja hora abans de l’inici del concert.

Carmen Domínguez, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, anima a eivissencs i visitants a acudir a aquest darrer concert ja que no deixarà indiferent a ningú, “la qualitat està assegurada”.