Setembre 01, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquestes donacions, juntament amb les col·leccions de Antoni Marí Ribas Portmany i Toni Pomar, converteixen a l’Arxiu d’Imatge i So en una aturada imprescindible per conèixer i investigar l’obra dels artistes que han nascut o passat per l’illa d’Eivissa

L’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera ha rebut recentment varies donacions d’obres de pintors per als quals Eivissa ha marcat la seva trajectòria. Aquestes obres passaran a formar part del fons artístic de l’Arxiu d’Imatge i So i es converteixen, juntament amb les obres dels artistes Antoni Marí Ribas Portmany i Toni Pomar, en una aturada imprescindible per conèixer i investigar l’obra d’alguns dels artistes més importants que han nascut o passat per l’illa.

Una de les col·leccions donades per Cati Verdera, antiga directora del MACE, es tracta de 200 obres en paper d’Erwin Broner (Munic 1898 – 1971), arquitecte i artista alemany que va venir a Eivissa per escapar del nazisme i es va instal·lar a una casa de Sa Penya. Encara que va marxar durant la Guerra Civil espanyola, va tornar anys després. Durant la seva primera etapa a l’illa va col·laborar amb artistes com Josep lluís Sert, nebot de Josep Maria Sert.

La segona donació la fa Dorita Marí de la Fuente. Es tracta de 50 dibuixos i dos autoretrats de Hermann Bruck (Hirschberg 1873 – Silèsia 1951), pintor de paisatges i interiors. Durant els anys 30 del segle XX Bruck va pintar Eivissa, Deià i Valldemossa, pobles de la illa vesina de Mallorca.

Per acabar, la tercera donació, la qual és anònima, es tracta de nou obres de diversos artistes: dues de Will Faber, tres de Portmany, una de Ferrer Guash i tres de Tur Costa.

D’aquesta manera l’AHEiF agraeix aquestes donacions per el seu alt valor patrimonial i imprescindible per investigar les obres d’artistes que han posat tant de valor a l’illa d’Eivissa i així enriquir el patrimoni de l’AISME.