Juliol 17, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquestes exposicions amb filòsofs rellevants de la cultura eivissenca i nacional tindran lloc el proper dissabte dia 6 de juliol a les 10 hores a Ebusus Societat Cultural i estarà obert al públic prèvia inscripció i fins a completar aforament a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El proper dissabte 6 de juliol de 10 a 13 hores tindrem a Ebusus en col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa i en el marc del 25è aniversari d'Eivissa Patrimoni de la Humanitat, la segona edició d'En la ment del món, 3 exposicions del pensament filosòfic.

Aquest any tenim l'honor de comptar amb el doctor Juan Arnau, astrofísic i especialista en filosofia oriental, el doctor antropòleg Santiago Beruete i el filòsof Gabriel Molina Marí.

La filosofia està de moda, el jardí com a teràpia filosòfica i l'enigma dels dos ioes són les 3 exposicions d'aquesta edició.

A la primera reflexionarem sobre la moda de la filosofia a les nostres societats contemporànies i què vol dir que la filosofia està de moda. Al jardí com a teràpia filosòfica es concep aquest com una cura i una medicina de l'ànima. I finalment s'exposarà la solució índia al problema dels dos jois i l'existència.

L'entrada és gratuïta i lliure prèvia inscripció a l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La filosofia està de moda

Podem escoltar-ho de manera repetida als mitjans de comunicació. Tot i això, què estan volent dir. A què es refereixen quan parlen de la filosofia. Què és la filosofia. Està realment de moda o és una altra cosa mal anomenada filosofia el que està de moda i la filosofia és… què és?

Gabriel Molina Marí, filòsof.

L'enigma dels dos jos

Hi ha un jo que pensa, tem, planeja, recorda. Tots el coneixem. Però darrere aquest jo hi ha un altre jo. un jo singular, que paradoxalment no és un jo, sinó la unitat original que fa possible la unitat del món manifest. Trobar aquest altre jo és la fi més noble de la vida humana. aquesta és la solució índia al problema que planteja lexistència. En parlarem.

Juan Arnau, astrofísic i especialista en filosofia oriental.

El jardí com a teràpia filosòfica

Em sembla lícito concebre el jardí com una teràpia filosòfica, com una medicina o cura de l'ànima. Igual que els exercicis espirituals de la filosofia antiga, la pràctica de la jardineria disciplina i enforteix el caràcter, fa callar l'ego i remou la consciència profunda, propicia una renovació interior i afavoreix el progrés espiritual i la concentració en el present. La mateixa música s'escolta en aquests versos de Shakespeare: “Els nostres cossos són jardins on fan de jardiners les nostres voluntats”.

Santiago Beruete, antropòleg i doctor en filosofia.

Les exposicions de pensaments filosòfics es realitzen anualment a la temporada estival a Ebusus Societat Cultural sota el títol “A la ment del món” sent aquest any la seva segona edició. El títol fa referència al fet que vivim a la ment del món i la seva varietat de formes és fruit de la imaginació.

L'entrada és lliure fins a completar aforament prèvia inscripció a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.