Agost 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Amb motiu del 35è aniversari de la inauguració de l'AHEiF i de la creació de l'Arxiu d'Imatge i So Municipal (AISME), el primer que es va crear a les Pitiüses, l'Arxiu organitza aquest dissabte 22 de juny una jornada de portes obertes a diversos edificis municipals de Dalt Vila on s'hi podran visitar diverses exposicions. Totes les exposicions estan relacionades amb la ciutat d'Eivissa, la seva història i la seva gent i es poden visitar de manera gratuïta i sense necessitat de reservar entrada.

A l'edifici de Can Botino (C/ Pere Tur, 1) es podrà visitar el 22 de juny l'exposició "Llibres d'actes municipals i cròniques", una exposició de llibres emblemàtics de la ciutat d'Eivissa per a conèixer i entendre millor la seva història. L'horari de visita serà ininterromput, d’11h a 21 hores.

Recordar que l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera (AHEiF) va ser creat l'any 1937 a petició del propi Ajuntament de la ciutat, sota el patronat de la Diputació Provincial de Balears. El seu fons està format principalment per la documentació de l'antiga Universitat d'Eivissa i Formentera i l'antiga Cúria. El primer director fou Isidor Macabich Llobet. Mort Macabich l'any 1973, treballaren en la classificació i ordenació del fons de forma esporàdica Pere de Montaner i Jaumé Lladó, Joan Marí Cardona, Carme Balanzat i Carme Guasch, Ernest Prats, Conxa Calafat i Joan Antoni Torres. L'any 1986 es va crear la plaça d'Arxivera/Bibliotecària i des de 1987 n'és la directora Fanny Tur. Les dependències de l'arxiu s'inauguraren el 22 de juny de 1989 a la seu de l'Ajuntament (Antic Convent). El 2007 es va traslladar a l'edifici de Can Botino. Durant aquests anys, el seu fons s'ha vist incrementat i molt enriquit per nombroses donacions de llibres, diaris, fotografies, documents, objectes, etc.

Per altra banda, al Refectori de l'Ajuntament (Plaça d'Espanya, 1) s'hi pot veure l'exposició fotogràfica "Rudolf i Andrea Eimke. Eivissa, ahir i avui", un recull de fotografies de l'illa fetes el 1956 per Rudolf (Koni) Eimke resultat de l'admiració de l'artista alemany per l'illa i el 2023 per la seva filla Andrea. Aquesta exposició ja està disponible i es pot visitar de dilluns a dissabte, de 11h a 13.30h i de 18h a 20.30h.