Entra en vigor la nova ordenança de Residus i Neteja Viària de l’Ajuntament d’Eivissa
El quart tinent de batle de la capital de l’illa, Jordi Grivé, ha explicat que les principals novetats són l’actualització del règim sancionador, l’ampliació de l’horari per a la deposició dels residus de la fracció de rebuig i les especificacions d’infraccions i de noves obligacions com la de portar una ampolla per netejar els orins de les mascotes.
La normativa es va publicar al BOIB el 21 de març després de ser aprovada durant el ple de febrer
El quart tinent de batle i regidor de Neteja i Medi Ambient de L’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Grivé, ha explicat que aquest divendres ja ha entrat en vigor la nova ordenança de Residus i Neteja Viària després de publicar-se el 21 de març al BOIB (Butlletí oficial de les Illes Balears).
Les principals novetats són l’actualització del règim sancionador, l’ampliació de l’horari per a la deposició dels residus de la fracció de rebuig i especificacions d’infraccions i de noves obligacions com la de portar una ampolla per netejar els orins de les mascotes.
“L’objectiu d’aquesta nova ordenança de residus és comptar amb una normativa actualitzada, més clara, i que doni resposta a les principals necessitats dels nostres vesins”, ha manifestat el quart tinent de batle i regidor de Neteja i Medi Ambient de L’Ajuntament d’Eivissa, qui ha afegit que la nova ordenança contempla la possibilitat d'ampliació d'horaris mitjançant sol·licitud motivada per a establiments comercials.
Sobre l’actualització del règim sancionador, han augmentat les quanties màximes de les infraccions lleus, passant dels 600 euros als 2.000. Per exemple, dipositar una bossa de fems fora del contenidor és una infracció lleu que implicarà ara una sanció de 2.000 euros, així com tirar una burilla a la via pública.
Per acabar, recordar que l'ordenança de Residus i Neteja Viària també inclou una actualització dels residus contemplats en el servei de recollida municipal que suposa afegir els residus domèstics perillosos per a garantir que no contaminin altres fluxos de residus de competència municipal com a piles i acumuladors, els RAEEs (residus aparells elèctrics i electrònics generats en el domicili), fracció tèxtil i oli de cuina generat en domicilis privats.