Amb motiu de la celebració aquest dilluns, 8 d’abril, del 5è aniversari de l’entrada en vigor de la Llei de Capitalitat, l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha reunit amb Enrique Fajarnés, Xico Tarrés, Lurdes Costa, Marienna Sànchez-Jáuregui, Pilar Marí i Rafel Ruiz per valorar el present i passat de la Ciutat i abordar els reptes del futur.
Triguero ha anunciat que aquesta trobada es convocarà, almenys, una vegada a l’any.
Rafael Triguero, exalcaldesses i exalcaldes d’Eivissa han apel·lat al consens i a la unitat que van regnar l'any 1999, quan es va aprovar la declaració de la UNESCO d’ ‘Eivissa, Biodiversitat i Cultura’, dins del conjunt de Patrimoni Mundial. Amb motiu de la celebració aquest dilluns, 8 d’abril, del 5è aniversari de l’entrada en vigor de la Llei de Capitalitat, l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha reunit a la Sala Capitular amb Enrique Fajarnés, Xico Tarrés, Lurdes Costa, Marienna Sànchez, Pilar Marí i Rafel Ruiz per valorar el present i passat de la Ciutat i abordar els reptes del futur.
L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, ha agraït la presència dels exalcaldes i exalcaldesses en una data tan simbòlica com avui, quan es celebra el cinquè aniversari d’Eivissa com a capital oficial de l’illa. Tots i totes han coincidit que per afrontar els reptes i aconseguir els objectius necessaris per a la capital és essencial augmentar el pressupost del Consell de Capitalitat fins a arribar als 7 milions d’euros. A més, Triguero ha recordat el compromís del Govern de les Illes Balears i del Consell Insular d’Eivissa per millorar el finançament.
Precisament incrementar el pressupost del Consell de Capitalitat ha set una de les peticions de l’exalcaldessa Lurdes Costa. “Hem demanat a l’alcalde Triguero que lluiti per augmentar la partida pressupostària per poder fer front a la pressió poblacional que registra Eivissa com a capital de l’illa”, ha incidit Costa.
A continuació, també s’ha destacat la col·laboració institucional per aconseguir la declaració de la UNESCO d’ ‘Eivissa, Biodiversitat i Cultura’, dins del conjunt de Patrimoni Mundial l’any 1999. Triguero ha recordat que aquest èxit va ser possible gràcies al front comú format per totes les institucions implicades, independentment del color polític de cadascuna. “En l’actualitat, un dels principals desafiaments que tenim per davant en matèria de Patrimoni és millorar les inversions per preservar els nostres béns”, ha manifestat l’alcalde Rafael Triguero. En aquest sentit, Fajarnés ha assegurat que aquesta declaració de la UNESCO no s’hauria fet realitat si no hagués existit consens i unitat política. L’exalcalde Rafel Ruiz, per la seua part, també s’ha pronunciat en la mateixa línia i ha assenyalat que totes les institucions implicades han de contribuir al finançament del nostre Patrimoni Mundial.
Després, Sànchez-Jáuregui ha agraït aquesta iniciativa de l’alcalde Rafael Triguero de reunir a tots els exalcaldes i exalcaldesses per comentar els grans temes de la Ciutat i compartir les experiències viscudes en cada mandat. L’exalcaldessa Pilar Marí, per la seua part, ha recalcat que és important millorar els serveis que s’ofereixen, tant a la ciutadania de l’illa com als visitants, i per això és essencial augmentar les inversions, tant de Capitalitat com del Consorci.
A aquesta trobada celebrada a la Sala Capitular també s’han tractat temes importants que afecten a la ciutadania de la capital d’Eivissa, com per exemple el problema de l’habitatge. Tarrès ha recordat que, tot i que les competències d’un ajuntament són les que són i que la Ciutat no pot donar resposta a una problemàtica que afecta a tota l’illa, s’han de ficar límits i prendre decisions.
“Ha set un plaer compartir aquesta trobada amb tots els exalcaldes i exalcaldesses d’Eivissa. Són veus autoritzades i conèixer i compartir les nostres experiències ha set molt profitós per encarar el futur amb encara més responsabilitat i convicció”, ha conclòs Triguero.