L’Ajuntament anima a les entitats socials a participar amb propostes per convertir Eivissa en una ciutat més inclusiva. La regidora de Benestar Social, Lola Penín; la regidora de Vies Públiques, Obres i Mobilitat, Blanca Hernández, i el regidor de Transport Públic i Ciutat Intel·ligent, Rubén Sousa, s’han reunit aquest divendres, al Casal d’Igualtat, amb representants de diferents associacions per valorar diferents iniciatives en matèria d’accessibilitat.
“La participació activa de les entitats socials és essencial per marcar el full de ruta que s’ha de seguir per millorar l’accessibilitat d’Eivissa i aconseguir una ciutat més inclusiva. A més, des de la regidoria de Benestar Social treballem de forma transversal i coordinada amb altres departaments i per això és important que els regidors de Vies Públiques, Obres i Mobilitat, Blanca Hernández, i de Transport Públic i Ciutat Intel·ligent, Rubén Sousa, coneguin de primera mà les peticions d’aquestes associacions per poder implantar millores”, ha manifestat Penín. Amb aquest tipus de reunions l’objectiu d’obtenir una mirada múltiple gràcies a la col·laboració de col·lectius i població que aprofundeix en una millora de la ciutat i els serveis municipals per a tots i totes, dedicant especial atenció a les persones amb discapacitat, persones majors, a la infància i als qui puguin tenir limitacions de caràcter temporal, atenent a més a la vulnerabilitat de les persones.
Per acabar, Penín ha valorar que, per fi, s’hagi aprovat reformar l'article 49 per eliminar de la Constitució Espanyola els conceptes de disminuïts físics, sensorials i psíquics. “Les paraules sí importen i valorem que la paraula disminuïts es substitueixi a la nostra Carta Magna. Recordar també que una de les primeres mesures d’aquest Equip de Govern va consistir en renovar les senyals de trànsit on encara apareixia la paraula minusvàlids”, ha conclòs Penín.