Gener 15, 2025

ajuntamentdaltvila

viu la posidoniaLa primera activitat del Posidonia Power Kids, un projecte dirigit a l'alumnat de tercer de primària del municipi d'Eivissa, emmarcat dins el programa Viu la Posidònia, ha finalitzat aquesta setmana. Els infants han realitzat una recollida de residus a diferents punts de la ciutat. Posteriorment aquests residus es convertiran en material per a la construcció d'instruments musicals. Aquesta iniciativa de l'Ajuntament d'Eivissa té com a objectiu donar a conèixer aquesta planta mil·lenària que tants beneficis ens aporta, perquè turistes i residents entenguin la importància de preservar-la.

Enguany s'està portant a terme la segona edició del Posidonia Power Kids, que l'any passat ja va demostrar ser un èxit, amb la participació de dos centres i 90 alumnes. El Servei d'Educació Ambiental del GEN-GOB i el músic Albert Oliva s'han unit per donar forma a aquest complet projecte educatiu que consta de diferents activitats.

Al llarg d'aquesta setmana, 180 alumnes i 14 mestres de la Consolació, el CEIP Cas Serres, CEIP Sa Graduada i CEIP Can Misses, han estat netejant diferents espais naturals del municipi, com el camí de sa Berenada, els voltants del parc Marià Villangómez, instal·lacions esportives de Can Misses i darreres de l'hospital, doblant les xifres de la passada edició.

Han estat assessorats en tot moment per l'equip d'educadores ambientals del GEN-GOB, que han començat les activitats explicant-los la importància de la posidònia i com, a través del material que proporcionaran i els coneixements que aniran adquirint, es convertiran en superherois i superheroïnes.
Des del GEN-GOB han destacat la motivació de l'alumnat per netejar de residus el nostre entorn. Tant mestres com alumnes han quedat molt sorpresos de la quantitat de brutor acumulada fins i tot a punts que no són de trànsit habitual de vianants.

Els residus recollits s'han classificat per categories i s'han dipositat en contenidors que havia posat al servei de l'activitat la regidoria de Medi Ambient.

Cal destacar que aproximadament un 80% dels residus eren plàstics, un 17% de material per al rebuig i un 3% de vidre.

En les pròximes setmanes, el músic Albert Oliva acudirà als centres per fer instruments amb els residus, els quals els serviran per fer-los sonar en un espectacle que tindrà lloc a principis de desembre.


Paral·lelament, es lliurarà als centres educatius una infografia interactiva per poder treballar els continguts i la informació a través de jocs i de música.

Wpp