L’Ajuntament d’Eivissa, a través de la regidoria d’Educació i el Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència, posa en marxa la iniciativa ‘Viu l’Educació’, un programa de activitats dirigides tant a famílies com a docents i centres educatius que es celebraran a l’espai cultural de Can Ventosa. La primera xerrada de ‘Viu l’Educació’ serà el pròxim 30 de setembre a les 19 hores a Can Ventosa i anirà a càrrec del psicòleg, Alberto Soler.
La regidora d’Educació, Carmen Boned, ha explicat que ‘la intenció amb aquestes xerrades és donar ferramentes educatives tant a les famílies com als docents. Cada una de les conferencies i actes programats proporcionaran elements de reflexió en la presa de decisions, motivacions i idees per a continuar en una de les tasques més importants que tenim, l’educació dels nostre infants. Estic segura que, gràcies als experts que ens visitaran, aquest programa ens ajudarà a millorar el futur dels nostres infants. Convido a tothom interessat a que participi i assisteixi a aquesta primera edició de "Viu l’Educació".
La primera de les activitats serà la xerrada ‘Normes, límits, premis i càstigs: educar des del respecte’, a càrrec del psicòleg, Alberto Soler. El col·loqui tindrà lloc el 30 de setembre a les 19 hores i està dirigit a famílies amb infants i docents.
Alberto Soler està casat i té dos fills. És llicenciat en psicologia i té un Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, és Especialista Europeu en Psicoteràpia (EuroPsy) i està homologat com Psicòleg General Sanitari. Compta amb més de 10 anys d'experiència en psicoteràpia, i ha col·laborat en diversos espais de ràdio, televisió i premsa com la Cadena SER, El País Setmanal, El Huffington Post o Canal 9. És la cara visible del videoblog de divulgació Píndoles de Psicologia, que compta amb més de 100.000 seguidors i 5 milions de reproduccions acumulades en les seves diferents plataformes. En l'actualitat compagina el seu centre privat de psicologia per a adults i infants, amb xerrades i conferències sobre educació i criança. Col·laborador del programa Ser Saludable en la Cadena Ser, del projecte Gestionant Fills, i professor a l'Escola Bitàcoles. Autor de “Fills i pares feliços. Com gaudir la criança”.
El 28 d’octubre hi ha previst un monòleg sobre prevenció i detecció de la violència de gènere a càrrec de Marina Marroquí, educadora social i especialista en violència de gènere. Es tracta d’una activitat dirigida a centres educatius amb horari de matí, a les 12 hores.
El mateix dia 28 a les 19 hores, Marina Marroquí donarà una conferència sobre ‘Com construir una educació afectiva-sexual més enllà del porno’.
Marina Marroquí és educadora Social, especialista en Violència de Gènere i autora de "Això no és Amor: 30 reptes per a treballar la igualtat". Ha impartit tallers de prevenció i detecció precoç de violència de gènere en adolescents a més de 100.000 joves, i ha format a professionals de l'àmbit policial, jurídic, sanitari i educatiu en la detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere. Divulgadora i activista, ha estat reconeguda per la seva labor com una de les 25 dones més importants de la història de la Comunitat Valenciana per les Corts Valencianes, amb el premi Ana Tutor, el premi Menina Contra la Violència de Gènere, entre altres reconeixements.
El programa ‘Viu l’Educació’ finalitzarà el 30 d’octubre amb l’obra de teatre ‘El monstre de colors’ a càrrec de Tutais. Aquesta activitat està dirigida a infants d’infantil i primària i a les seues famílies i es realitzarà tant en horari de matí, a les 12 hores com a la tarda, a les 17 hores.
Totes les activitats són gratuïtes prèvia reserva d’entrades a la web www.eivissa.es