L'Ajuntament d’Eivissa ha participat en un projecte del CEIP Poeta Villangómez dirigit a canviar els hàbits de consum de plàstics. La activitat, que s’ha dut a terme amb alumnes d’Infantil i Primària, durant aquest curs escolar, ha finalitzat avui amb la presentació d’una obra realitzada per l’alumnat i l’artista local Vanesa de Moutas.
El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha assenyalat que 'estam molt contentes d'iniciatives com a aquesta de l'escola Poeta Villangómez de cas Serres, ja que ens ajuda a fomentar l'educació ambiental a les escoles i veiem com els boixos i boixes aprenen la importància dels residus i dels plàstics que trobem al mar.
Així, conscienciem i eduquem per a què entre tots podem construir un futur millor, i si és a través de l'art com en aquest cas, segur que ells i elles s'ho passen bé i aprenen molt millor tots els conceptes d'educació ambiental'.
Des del centre escolar han explicat que el projecte ha estat dividit en diferents parts. La primera va ser un repte al qual es va assignar a cada classe del col·legi un residu que trobam a la mar (mascaretes, guants, ampolles...). Cada grup havia de crear una espècie marina del Mediterrani com a tortugues, peixos o crancs, únicament utilitzant aquest material.
Un cop acabades les espècies marines els infants han reciclat unes 200 ampolles i han creat una instal·lació artística recreant els hàbitats d'aquestes espècies del Mediterrani.
La segona part del projecte ha estat un concurs on tot el centre votava l'espècie marina que més els va agradar. El premi va ser l'oportunitat de crear una obra d'art amb l'artista local Vanesa de Moutas. Així, s'ha fet un quadre col·laboratiu de 2'50 metres amb una de les seves tècniques on ha volgut plasmar la vida animal del fons marí convertint a l'alumnat en famílies de peixos.
L’artista ha explicat que va pensar que ‘podia ser bona idea per a conscienciar als nens i nenes, involucrar-los dins de l'obra, llavors hem fet famílies de peixos, perquè ells entenguin que sota la mar passen coses i que cal cuidar-lo.
Està fet tot amb paper reciclat. Jo vaig dibuixar i ells van anar pintant’.
Altra part del projecte era la creació d'un anunci publicitari amb ‘stopmotion’. Els infants han creat una animació per conscienciar de la contaminació dels plàstics al mar.
Per acabar, els infants han fet tallers de conscienciació. L’alumnat ha explicat els hàbits que han canviat per poder controlar el consum de plàstics així com les mesures preses.