Les jornades Createc '21 han començat aquest divendres en la seu eivissenca de la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb xerrades de ponents de primer nivell per a abordar el món de la tecnologia i la creativitat a través de diferents temàtiques com la intel·ligència artificial, l'art digital o les criptomonedes.
Les xerrades, que es prolongaran fins demà dissabte, tancaran la I Setmana de la Tecnologia i la Creativitat, Createc, que se celebra des del dilluns en diferents localitzacions de la ciutat d'Eivissa amb activitats i xerrades dirigides a estudiants, sectors professionals i públic interessat.
El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa per a "visibilitzar i divulgar" la creativitat i la tecnologia a l'illa, i ha remarcat que l'objectiu ara és que "Createc '22 estigui en l'agenda de les institucions i així ho intentarem per a l'any que ve".
Morrás ha recordat que els quatre blocs que conformen la setmana -Createc LUZE, Createc Jove, Createc Pro i Createc ’21- estaven pensats per a celebrar-se al llarg de l'any i que s'han hagut de concentrar en una setmana per la covid-19.
També ha remarcat que demà dissabte continuen les xerrades, que estaran orientades als videojocs i l'educació, i també als mons immersius i als metaversos "per a entendre en què consisteix aquesta tecnologia i com pot impactar a la nostra societat i a la nostra illa".
En aquest sentit, les jornades de Createc ’21 ofereixen un ampli ventall de temàtiques que van des dels videojocs i els metaversos en l'àmbit cultural i educatiu, els nous models socials i de negocis modificats per la tecnologia, fins a les criptomonedes i el disseny dels nous serveis, entre altres.
De la mà d'experts com Eneko Knörr, fundador d'Angelclub.es o inversor en startups com Cabify o Housers, Andrea G. Rodríguez, investigadora i coordinadora de projectes en el Programa Ciutats Globals, o de l'escriptor i investigador Paul Waelder, els assistents han pogut aprofundir aquest divendres en el futur que arriba a través de la tecnologies disruptives que impliquen a tots els àmbits, des de l'educatiu a l'art digital, al model socioeconòmic i els nous serveis.
Les inscripcions per a les jornades es poden realitzar a través de la web districte07800.cat, on també es poden seguir en directe per streaming.
DIVENDRES, 12 DE NOVEMBRE
- De 9:30 h a 9:45 h: Inauguració
- De 9:45 h a 10:30 h: La inteligencia artificial y los nuevos retos Hardware - Miquel Molina Riquer y Bartomeu Alorda.
- De 10:30 h a 11:15 h : El fin del "tulipanismo" en las criptomonedas - Eneko Knorr
- De 11:30 h a 12:15 h: Tecnologies disruptives a l’art digital - Pau Waelder
- De 12:15 h a 13:15 h: Ética, diseño y modelos de negocio. - Luís Montero
- De 15:00 h a 16:15 h: ¿Qué esperar del futuro? - Elisabet Rosselló y Andrea G. Rodríguez
- De 16:15 h a 17:00 h: Futuros y tendencias en el diseño de servicios - Ángel Barbero
- De 17:15 h a 18:15 h: Reconocerte, reubicarte - Eva Snijders
DISSABTE, 13 DE NOVEMBRE 2021
- De 9:30 h a 10:30 h: Qué está pasando y qué pasará. El futuro digital de la sociedad y los negocios - Genís Roca
-De 10:35 h a 10:55 h: Videojuegos y Metaversos: espacio cultural y educativo - Francisco Asensi
- De 10:55 h a 11:15 h: Videojuegos de un lado y otro de la pantalla - Eurídice Cabañes
-De 11:15 h a 11:35 h: ¿Los videojuegos pueden cambiar nuestras vidas? - Toni Bonet
- De 11:35 h a 12:05 h: Taula rodona moderada per Aitor Morrás. Participen Francisco Asensi, Eurídice Cabañes i Toni Bonet.
- De 12:20 h a 13:20 h: Una nueva visión del mundo - Eva Snijders