Gener 28, 2025

ajuntamentdaltvila

Createc 2021Les jornades Createc '21 han començat aquest divendres en la seu eivissenca de la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb xerrades de ponents de primer nivell per a abordar el món de la tecnologia i la creativitat a través de diferents temàtiques com la intel·ligència artificial, l'art digital o les criptomonedes.

Les xerrades, que es prolongaran fins demà dissabte, tancaran la I Setmana de la Tecnologia i la Creativitat, Createc, que se celebra des del dilluns en diferents localitzacions de la ciutat d'Eivissa amb activitats i xerrades dirigides a estudiants, sectors professionals i públic interessat.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa per a "visibilitzar i divulgar" la creativitat i la tecnologia a l'illa, i ha remarcat que l'objectiu ara és que "Createc '22 estigui en l'agenda de les institucions i així ho intentarem per a l'any que ve".

Morrás ha recordat que els quatre blocs que conformen la setmana -Createc LUZE, Createc Jove, Createc Pro i Createc ’21- estaven pensats per a celebrar-se al llarg de l'any i que s'han hagut de concentrar en una setmana per la covid-19.

També ha remarcat que demà dissabte continuen les xerrades, que estaran orientades als videojocs i l'educació, i també als mons immersius i als metaversos "per a entendre en què consisteix aquesta tecnologia i com pot impactar a la nostra societat i a la nostra illa".

En aquest sentit, les jornades de Createc ’21 ofereixen un ampli ventall de temàtiques que van des dels videojocs i els metaversos en l'àmbit cultural i educatiu, els nous models socials i de negocis modificats per la tecnologia, fins a les criptomonedes i el disseny dels nous serveis, entre altres.

De la mà d'experts com Eneko Knörr, fundador d'Angelclub.es o inversor en startups com Cabify o Housers, Andrea G. Rodríguez, investigadora i coordinadora de projectes en el Programa Ciutats Globals, o de l'escriptor i investigador Paul Waelder, els assistents han pogut aprofundir aquest divendres en el futur que arriba a través de la tecnologies disruptives que impliquen a tots els àmbits, des de l'educatiu a l'art digital, al model socioeconòmic i els nous serveis.

Les inscripcions per a les jornades es poden realitzar a través de la web districte07800.cat, on també es poden seguir en directe per streaming.

DIVENDRES, 12 DE NOVEMBRE
- De 9:30 h a 9:45 h: Inauguració
- De 9:45 h a 10:30 h: La inteligencia artificial y los nuevos retos Hardware - Miquel Molina Riquer y Bartomeu Alorda.
- De 10:30 h a 11:15 h : El fin del "tulipanismo" en las criptomonedas - Eneko Knorr
- De 11:30 h a 12:15 h: Tecnologies disruptives a l’art digital - Pau Waelder
- De 12:15 h a 13:15 h: Ética, diseño y modelos de negocio. - Luís Montero
- De 15:00 h a 16:15 h: ¿Qué esperar del futuro? - Elisabet Rosselló y Andrea G. Rodríguez
- De 16:15 h a 17:00 h: Futuros y tendencias en el diseño de servicios - Ángel Barbero
- De 17:15 h a 18:15 h: Reconocerte, reubicarte - Eva Snijders

DISSABTE, 13 DE NOVEMBRE 2021
- De 9:30 h a 10:30 h: Qué está pasando y qué pasará. El futuro digital de la sociedad y los negocios - Genís Roca
-De 10:35 h a 10:55 h: Videojuegos y Metaversos: espacio cultural y educativo - Francisco Asensi
- De 10:55 h a 11:15 h: Videojuegos de un lado y otro de la pantalla - Eurídice Cabañes
-De 11:15 h a 11:35 h: ¿Los videojuegos pueden cambiar nuestras vidas? - Toni Bonet
- De 11:35 h a 12:05 h: Taula rodona moderada per Aitor Morrás. Participen Francisco Asensi, Eurídice Cabañes i Toni Bonet.
- De 12:20 h a 13:20 h: Una nueva visión del mundo - Eva Snijders

Wpp