Gener 25, 2025

ajuntamentdaltvila

Aula PatrimoniL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora d'Educació, Carmen Bonet, han lliurat aquest matí el premi valorat en 1.000 euros al grup de segon de l'ESO de l'Institut Isidor Macabich, que ha resultat guanyador pel treball 'descobrint camins', presentat al programa Aula Patrimoni impulsat pel Grup Ciutats patrimoni de la Humanitat d'Espanya.

El treball 'Descobrint camins', ha estat elaborat per l'alumnat i ha proposat l'elaboració de dues rutes urbanes que ajuden a conèixer el valor patrimonial de la ciutat d'Eivissa. Les rutes estan pensades per a què els boixos i boixes, siguin illencs o turistes, puguin recórrer d'una manera entretinguda els punts més destacables del barri de Dalt Vila.

El treball està plantejat com un llibre, de manera que es pogués editar imprès i l'alumnat ha utilitzat material d’infografia i fotogràfic perquè sigui una eina més visual i atractiva per la joventut.

El premi permetrà adquirir material tecnològic per l'alumnat a un comerç local de la ciutat d'Eivissa.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que, 'aprendre la importància que té ser ciutat Patrimoni Mundial és un dels objectius del programa Aula Patrimoni i el fet de conèixer-lo millor, també ajuda a respectar-lo i estimar-lo. Gràcies a l'alumnat i professorat de l'IES Isidor Macabich que ha participat d'aquest programa'.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Carmen Boned, ha animat a la resta d'instituts de la ciutat a participar en Aula Patrimoni, que se celebra cada any, i que permet que fomentar una actitud de ciutadania activa entre la joventut de la ciutat d'Eivissa.

La regidoria d'Educació i el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat vol conscienciar als escolars de la importància de viure en una ciutat Patrimoni Mundial i promoure activitats educatives sobre el patrimoni perquè se sentin identificats amb la seva ciutat. Per aquest motiu juntament amb la resta de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya es prepara cada any la convocatòria Aula Patrimoni en la que tot l'alumnat de secundària de les 15 ciutats patrimoni de la Humanitat d'Espanya hi poden participar per tal que aprenguin a conèixer i valorar, a més del patrimoni de la seva pròpia ciutat, també el de la resta de ciutats que tenen atorgat el mateix reconeixement de la UNESCO, a través dels treballs realitzats.

En aquesta edició els treballs s'han centrat en les bones pràctiques que als camps de l'educació, el turisme, el medi ambient, la cultura, l'economia, les noves tecnologies, la participació ciutadana, els majors i l'accessibilitat, entre altres temes.

Wpp