El projecte, cofinançat amb Fons FEDER, modernitza i millora l’espai.
L'Ajuntament d'Eivissa inicia les obres de reforma de l’antic edifici consistorial, ubicat a l’edifici de l’antic convent dels Dominics a Dalt Vila. Les obres, cofinançades per la Unió Europea a través dels Fons FEDER, les dur a terme l’empresa Construcciones i Mejoras Sa Torre S.L, amb un pressupost de 466.000€ euros IVA inclòs, i té un termini d’execució de 12 mesos.
L’actuació consisteix en la modernització de les instal·lacions de l’edifici, millorar l'electricitat, reforçar forjats, renovar fusteria i tractament en algunes humitats en murs. La reforma implicarà també una modificació de la distribució de l'edifici amb la l’objectiu de reubicar en alguns departaments de l'ajuntament i donar més espai al personal de l'administració.
La intervenció inclou el vestíbul d’entrada i l’ala sud-oest de l’edifici que es composa de tres plantes que actualment són zones d’emmagatzematge, banys públics i privats i despatxos de les àrees que ocupen les diferents regidories i serveis de l’edifici. Aquesta intervenció conserva el volum i l’estructura general de l’edifici eliminant la compartimentació interna de les actuals sales per a proposar una nova compartimentació adequada a l’ús que se li dona a l’edifici així com la millora de l’accessibilitat.
Per a la regidora d'Urbanisme, Elena López, ‘la conservació dels centres històrics i en concret d’edificis com l’antic Ajuntament d’Eivissa declarat Bé d’interès Cultural, significa no tan sols el necessari manteniment de indrets importants de la nostra ciutat, sinó convertir-lo en un edifici eficient i funcional’.
L'edifici de l'antic convent dels dominics és seu de l'Ajuntament d’Eivissa des del segle XIX. L’edifici, al llarg de la seva història, ha estat col·legi ensenyament i presó.
En 2003 es va declarar Bé d'Interès Cultural, amb la tipologia de monument, l'església i l'antic convent dels pares dominics. Una declaració que afecta a més de l'església i els dos claustres, l'antic refectori, l'avantsala del refectori, i a la planta subterrània, on antigament es trobava la cisterna, a més del celler i el rebost.