L’Ajuntament d’Eivissa commemora el Dia mundial contra la Tracta de Persones amb una xerrada en línia de l’activista pro drets humans, Helena Maleno.
La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat una xerrada en línia per commemorar, el pròxim dijous 30 de juliol, el Dia mundial contra la Tracta de Persones. La videoconferència serà a càrrec d’Helena Maleno Garzón, activista pro drets humans i especialista en tracta.
La xerrada, amb el nom «Sobreviviendo a las violencias: el cuerpo de las mujeres», es podrà veure a partir de les 18 hores al Facebook de l’Ajuntament. Maleno tractarà temes com el mercat de la tracta i les dones o el paper del cos de dones i nenes a aquesta indústria. Així mateix, s’abordarà el tema del racisme social, s’analitzarà la industria de l’esclavitud versus la indústria de guerra i es parlarà de casos concrets de dones en xarxes i de les seves resistències, entre altres assumptes.
La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que «les dones i nenes representen al voltant del 70% del total dels casos de tracta de persones. Al voltant del 80% de les dones i nenes víctimes d’aquest delicte són sotmeses a explotació sexual i més del 10% a treball forçat». «Amb aquest tipus d’iniciatives de sensibilització volem donar a conèixer aquest realitat i fer una crida a que es posin tots el recursos necessaris per acabar amb aquestes violències extremes», ha dit.
Helena Maleno Garzón (El Ejido, 1 d'agost de 1970) és una defensora dels Drets Humans, periodista, escriptora i investigadora espanyola. Especialista en migracions i tràfic d'éssers humans, és fundadora del Col·lectiu Caminant Fronteres. Des de 2001 viu al Marroc, des d'on denúncia les violacions de Drets humans a la frontera occidental euroafricana i desenvolupa una labor de suport i acompanyament de les comunitats migrants subsaharianes durant el procés migratori, especialment de dones i infants víctimes de violència.
L’activitat està finançada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.