La gastronomia d'Eivissa estarà present en la XVIII Edició de Madrid Fusión, el certamen internacional de gastronomia que es celebrarà del 13 al 15 de gener a Madrid. La Confraria de Pescadors, juntament amb els plats tradicionals del restaurant Sa Nansa i la cuina creativa amb producte local de Sushiya Aoyama, seran protagonistes en la difusió de l'oferta gastronòmica de la ciutat per al 2020, que inclou un ampli calendari d'esdeveniments al llarg de l'any, on els béns Patrimoni de la Humanitat, la Posidònia, la sostenibilitat i el producte local són les claus que diferencien a Eivissa de qualsevol altra destinació.
L'Ajuntament porta fins a l'estand del Consell d’Eivissa a Madrid Fusió a la Confraria de Pescadors, pionera en la defensa de la sostenibilitat al Mediterrani. Precisament dos de les espècies més representatives d'Eivissa, el gerret i la tonyina, seran protagonistes de les degustacions que oferirà Pedro Tur, xef del restaurant Sa Nansa.
El fet que embarcacions eivissenques d'arts menors puguin tornar a pescar tonyina vermella enguany, gràcies a la qual cosa s'han capturat prop de 1.400 quilos en la campanya de 2019, permet que restaurants del municipi puguin oferir un producte exquisit amb la qualitat que avala la marca de garantia de l'etiqueta de ‘Peix Nostrum’. Des de la Confraria s'explicarà a Madrid Fusión el que suposa per a Eivissa que s'obrin nous contingents de captura i la complexa normativa de control que tot això requereix, al mateix temps que el xef Pedro Tur oferirà la degustació d'una deliciosa tonyina eivissenca marinada.
El segon gran protagonista serà el gerret, una de les espècies que més es beneficia de l'existència de la Posidònia oceànica i que és més representativa de la gastronomia tradicional eivissenca. Amb la degustació del gerret en escabetx’ també es vol posar en valor el premi internacional que ha rebut en 2019 la tècnica de Pesca Immaculada Montero, que ha demostrat que pràcticament la totalitat de l'excedent que els pescadors eivissencs retornen a la mar aconsegueix sobreviure, la qual cosa constata el compromís dels pescadors eivissencs amb la sostenibilitat de la mar.
Per part seva, Hideki Aoyama, xef del restaurant Sushiya Aoyama, oferirà namerou de moll i temari de sépia i moll, propostes creatives amb producte local que recorden alguns dels grans esdeveniments del municipi, com la Fira del Moll i els peixos de tardor, que se celebra el mes d'octubre.
Precisament el calendari de cites gastronòmiques de l'any arrenca amb el certamen Patrimoni Gastronòmic, que celebra la seva novena edició del 17 de gener al 29 de març, en 11 restaurants de la ciutat que retran homenatge a la importància de la gastronomia en els llocs declarats per la Unesco Patrimoni de la Humanitat.
La quarta edició de ‘Viu la Posidònia’, que se celebra entre els mesos de juny i setembre de 2020, és un altre dels esdeveniments gastronòmics de l'any que pretén conscienciar sobre la importància de protegir a la planta mil·lenària, precisament en els mesos de major afluència turística. Amb un ampli programa de propostes que inclou gastronomia, activitats mediambientals o art, el certamen ‘Viu la Posidònia’ ha rebut el premi internacional Alimara en la categoria de turisme sostenible.
Altres esdeveniments, com el concurs d'arròs de marinera, completen un calendari de fires gastronòmiques en les quals l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors van de la mà, juntament amb restauradors, hotels i productors.
Enllaç a:
· Web Madrid Fusión 2020