L’Ajuntament d’Eivissa participa en la Setmana europea de la prevenció de Residus amb un taller de compost i la projecció d’un documental.
La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 16 al 24 de novembre, una iniciativa que promou la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus.
Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Eivissa organitza dos activitats, un taller de compost que tindrà lloc el pròxim 23 de novembre a la finca de Can Tomeu i la projecció d’un documental, el dijous 21 de novembre a les 18.30, hores al C-19.
Per a participar al taller de compost, ja s’ha obert el termini per a les inscripcions. El taller, que serà impartit per l’Associació Amics de la Terra i té un preu de 20 euros (cada participant s’emportarà un compostador), es realitzarà de 10 a 13.30 hores. Les places son limitades i les persones interessades poden inscriure's mitjançant el formulari on line d'AMics de la Terra.
Per al regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ‘el compostatge domèstic és una de les mesures més efectives per reduir la producció de residus domèstics, i a més, compta amb una sèrie d’avantatges positives addicionals. Mitjançant el compostatge es redueix a la meitat la quantitat de matèria a tractar com a residu sòlid urbà, ajudant a reduir la quantitat de residus urbans que acaben a l'abocador’.
El curs serà impartit per Amics de la Terra, entitat sense ànim de lucre que des de l’any 2001 impulsa el compostatge a l’illa d’Eivissa, ja ha format a més de 1.000 famílies en diversos tallers. Al centres escolars ha impartit les tècniques de compostatge a més de 2.850 alumnes.
Curs de compostatge domèstic
El taller servirà per facilitar a la ciutadania d’Eivissa les tècniques d’aprofitament dels residus orgànics domèstics mitjançant la seua transformació en compost i tindrà dos modalitats, compostatge convencional de jardí i vermi-compostatge amb cucs.
Modalitat de compostatge convencional. Es necessari un petit jardí per poder realitzar aquesta modalitat. Cada participant rebrà un compostador de plàstic reciclat per fer compost amb matèria orgànica del jardí i cuina més un manual de compostatge domèstic.
Modalitat vermi-compostatge. Per aquesta modalitat, no fa falta jardí, es suficient amb un petit espai a casa, al balcó per exemple. Cada participant rebrà un compostador de fusta per fer vermi-compost amb matèria orgànica de cuina i un “kit” de cucs i sostrat, més guia de compost domèstic amb cucs.
Tots els participants rebran una visita domiciliària de suport i assessorament, a més d’assessorament telefònic durant els mesos del projecte.
Projecció documental ‘Out of Plastic’
Es projectarà la pel·lícula documental sobre la contaminació plàstica a les Illes Balears i un canvi a la consciència per preservar la terra i els seus oceans. 'Out of Plastic' és una pel·lícula documental que pretén contar la història dels plàstics a les Illes Balears i la necessitat fonamental de respondre a l'amenaça de la contaminació plàstica en tots els aspectes de les nostres vides.
Explora les profunditats de la indústria del plàstic, les oportunitats i els mites del reciclatge i quines solucions alternatives viables estan disponibles per als residents i els visitants d'aquestes belles illes del Mediterrani. El documental es proposa documentar el paisatge present dels plàstics a les Illes Balears: els reptes, els temors, els fets. El documental produït per l’entitat sense ànim de lucre ‘Clean Wave’ ha guanyat diversos premis en festivals.
Es projectarà al Centre de Creació Jove C19 del carrer Castella, el pròxim dijous 21 de novembre a les 18 hores.
Enllaç a:
· Inscripció taller compost d'Amics de la Terra