Desembre 26, 2024

ajuntamentdaltvila

I Fira Agricultura ecològicaLa casa pagesa de Can Tomeu acull la primera edició de les Jornades d’Agricultura ecològica d’Eivissa amb xerrades i una Fira ecològica que comptarà amb presència d’una vintena de parades i activitats.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski, la presidenta de l’Associació de productors d’agricultura ecològica d’Eivissa i Formentera (APAEEF), Maribel Juan, i la secretària d’APAEEF, Fina Prats, han presentat aquest matí la primera edició de les Jornades d’Agricultura Ecològica d’Eivissa.

Aquest esdeveniment -que organitza l’APAEEF en col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa- tindrà lloc a la casa pagesa de can Tomeu, al barri de Ca n’Escandell, des del divendres 11 d’octubre fins el diumenge 13 d’octubre, dia en que es clourà la jornada amb la celebració de la primera Fireta ecològica d’Eivissa que comptarà amb la participació d’una vintena de paradetes de productes ecològics de les Balears, activitats infantils i música.

Per al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski, l’augment de les explotacions d’agricultura ecològica ha permès que aquestes jornades siguin una realitat, i ha apostat per la consolidació d’aquesta tendència: «Volem donar visibilitat i conscienciar de la necessitat d’augmentar la superfície agrícola ecològica, en el que estiguin implicades empreses privades, les institucions i la societat. És important informar a la ciutadania a on es poden aconseguir aquests productes, i dels beneficis que els productes ecològics suposen per a la salut i el medi ambient».

La primera xerrada comença el divendres 11 d’octubre, a les 19.30 hores, a càrrec d’Aina Calafat, tècnica de SEAE (Societat Espanyola d’Agricultura ecològica). Sota el títol ‘La reconversió en agricultura ecològica. Bioregions’, seguida d’una taula rodona en la que hi participaran pagesos i pageses de l’illa que estan pensant o ja han donat el pas de reconversió de les seves finques en ecològiques. Pel que fa a la xerrada sobre Bioregions, l’objectiu és informar tant a productors, societat, administracions i empreses a fomentar el producte ecològic i local i poder construir una xarxa de regions en la que es potenciï “l’agricultura ecològica que, en definitiva, el que vol és mantenir les arrels d‘aquells llocs on està implantada”, ha dit Maribel Juan.

La segona xerrada tindrà lloc el dissabte dia 12 d’octubre a les 19.30 hores a càrrec de Lola Raigón, Doctora en Ingenieria Agrònoma per la Universitat Politècnica de València (UPV) i Catedràtica del àrea d’edafologia i Química Agrícola. Membre de SEAE, que parlarà sobre ‘Els beneficis de l’alimentació ecològica’.

Finalment, diumenge 13 d’octubre d’11 a 17 hores, se celebrarà la primera edició de la Fireta ecològica d’Eivissa en la que hi participaran una vintena de parades de producte ecològic i comptarà amb representació de totes les illes de les Balears. Els visitants podran conèixer productors i productores ecològics, hi haurà música a càrrec de Martin Pollard, tallers infantils relacionats amb l’alimentació ecològica, menjar ecològic, infusions, sucs naturals i comptarà també amb la presentació de la campanya del CEPAE “Som un comerç/productor ecològic”.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski
· Programa de les Jornades d'Agricultura Ecològica