La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat un simulacre a la platja d'en Bossa per posar a prova i avaluar el procediment d'actuació en situació d'emergència quan es produeix una abocament d'hidrocarburs amb ruptura d'alguna embarcació i es produeix l'arribada de restes tant d'hidrocarburs com de restes d'embarcacions a la platja.
El simulacre ha consistit en una pràctica en la que es romp una embarcació a les proximitats de platja d'en Bossa i les corrents arrosseguen a la platja una taca d'hidrocarburs i restes de l'embarcació. Per a dur-ho a terme s’ha llançat a la mar diverses fustes que simulaven el trencament de l’embarcació i colorant alimentari diluït en aigua simulant la taca d’hidrocarburs.
En el moment dels fets, els socorristes detecten a la platja la presència de la taca i ho posen en coneixement del servei d’emergències 112 i de l’Ajuntament d’Eivissa. Els socorristes han donat avís a l'empresa de neteja Valoriza per a retirar les restes que han arribat a la platja tant de fustes com de sorra, si fos necessari. En paral·lel els socorristes han sortit amb l'embarcació més propera mar endins per detectar si hi haguessin més taques i de ser així avisarien 112 i tractarien de desfer aquestes taques amb l'embarcació per tal d'afavorir la seva evaporació i evitar que arribin a la platja.
La regidora de Medi Ambient, Montse García, ha afirmat que és molt important la realització dels simulacres en temporada perquè ‘posen a prova situacions que poden passar a les nostres costes en un moment en que hi ha moltes embarcacions i turistes.
Aquest simulacre s'emmarca dins del Sistema de Gestió Ambiental 14001 implantat a les platges del municipi que es troba certificat a les 3 platges des de finals de l'any passat.
En el simulacre hi han intervingut els serveis de socorrisme de l’Ajuntament d’Eivissa, tècnics de Medi Ambient i els serveis de neteja de Valoriza.