70 alumnes de sis escoles del municipi d’Eivissa debaten sobre consum responsable, les diferències de gènere a la publicitat dels jugarois i la necessitat d’implementar els jocs tradicionals com alternativa de diversió sense cost econòmic.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha president el Ple Infantil sobre consum responsable en el que hi han participat un total de 70 alumnes de 5è de primària dels col·legis d’Educació Infantil i Primària de Can Misses, Portal Nou, Sa Real, Sa Joveria, Poeta Villangómez i Sa Graduada.
Es tracta d’una activitat emmarcada dins del Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència i coordinada pel departament d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa.
El principal objectiu és proporcionar als alumnes una situació similar a la que té lloc en el ple de l’Ajuntament i poder exposar les seves opinions al principal òrgan representatiu del municipi.
Des de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha proposat als centres educatius implementar a l’aula la unitat didàctica de consum responsable i elaborar unes conclusions sobre la visió que els infants tenen d’aquesta temàtica que després han exposat a la sessió del Ple.
Durant el Ple Infantil, els infants han treballat la diferència entre les necessitats i el que desitgen, tenint clar que el prioritari és poder cobrir les primeres i que els desitjos son impulsos secundaris. Les qüestions bàsiques que han marcat els infants son l’aigua, la qualitat de l’aire, l’alimentació i l’educació. Han mostrat una actitud critica davant les diferències de gènere que marca la publicitat entre els boixos i les boixes a l’hora de seleccionar la roba o els jugarois i han proposat jocs tradicionals que consideren molt divertits, que poden jugar al carrer i no tenen cap cost econòmic. Una feina que han fet conjuntament a l’escola i amb les seves famílies.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat el bon funcionament dels plens infantils i de secundària de l’Ajuntament d’Eivissa, el primer de l’illa en posar en marxa aquesta proposta educativa i de participació com a ciutat Amiga de la Infància. L’alcalde ha recordat que les propostes i millores que es generen als plens infantils s’implementen a la ciutat, com és l’exemple del parc infantil de Can Misses.
El Ple Infantil és un òrgan de participació que compta amb una llarga trajectòria, que es va posar en marxa a l’any 2000 i en el que hi han participat al voltant de 1.400 alumnes. L’Ajuntament d’Eivissa celebra cada trimestre un ple infantil amb temàtiques diferents i dos plens a l’any per a l’alumnat de secundària.