El Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat
El 4 de desembre de 1999 la UNESCO declarava Eivissa Patrimoni de la Humanitat, reconeixent d'aquesta manera la transcendència dels valors naturals i culturals que durant segles han caracterizat les Illes Pitiüses. Culminava aleshores un llarg procés de treball que, sota l'epígraf d'Eivissa, Biodiversitat i Cultura, reivindicava la transcendència mundial d'uns béns naturals i culturals interrelacionats entre sí.
Autenticitat, perfecció tècnica, excepcionalitat i excel·lent estat de conservació són els valors reconeguts per la Unesco als béns patrimonials d'Eivissa, uns elements que aquest organisme ha distinguit per a la seva preservació.
La inclusió d'Eivissa a la llista de Béns Patrimoni de la Humanitat comporta de manera ímplicita un prestigi internacional associat a criteris de singularitat i de valor universal.
Resulta imprescindible que la riquesa d´un Patrimoni que enorgulleix els eivissencs mantengui el seu màxim esplendor per a tot aquell que desitgi conèixer-lo. La ciutat fortificada de Dalt Vila, el jaciment fenici de Sa Caleta, la Necròpolis púnica del Puig des Molins i la Reserva natural de ses Salines constitueixen a la memòria viva d´unes illes que afronten el futur amb l'optimisme i la serenor que confereix el fet que els seus valors culturals i naturals gaudeixin del reconoixement mundial.
Sota el prisma d'aquesta consideració, la ciutat d'Eivissa accepta amb entusiame el repte de difondre i conservar la seua essència patrimonial davant la resta de la humanitat, assumint així el compromís que li correspon.
Era necessàri la creació d'un organisme per promoure, coordinar i finançar les diferents actuacions a du amb els béns afectats per la declaració de Patrimoni de la Humanitat, amb aquest propòsit va nèixer el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.
Els objectius del Consorci són:
1. Promoure i finançar l'execució d'obres, serveis i instal·lacions en general, com també la construcció i l'establiment de mitjans adequats de transport i comunicacions relacionats amb la declaració com a Patrimoni de la Humanitat.
2. Impulsar la coordinació de les inversions que projectin les administracions públiques per a la realització de les obres, els serveis i les instal·lacions descrits.
3. Promoure iniciatives i projectes culturals orientats a la conservació del patrimoni històric.
Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat · Plaça d'Espanya 1, 07800 Eivissa · Tel: 971397600 · e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Projectes desenvolupats dins del Pla de Cooperació municipal
-
Projectes de Mobilitat any 2017
… Llegir més
- Subministrament i instal·lació marquesina parada taxis per import total de 52.332,26 €
- Actualització del Pla de Mobilitat urbana sostenible del Municipi d'Eivissa per import de 21.054,00 €
- Posada en marxa d'una iniciativa de "A peu a l'escola" per import de 15.730,00.
- Subministrament parades intel·ligents per
- 1
Normativa urbanística
- Pla Especial Protecció Fexies Prat de ses Mongues
- Pla Parcial Sector 4, es Gorg-Ca na Glaudis
- Pla Parcial Sector 3, es Gorg
- Plan Parcial Polígono 26 - can Bossa
- Pla Parcial Polígon 30, can Bufí
- Pla Parcial Polígon 28, cas Serres
- Pla Parcial Polígon 16 - Ibiza Nueva
- Plan Parcial polígono 7-8 can Cantó-Es Purxet
- PGOU
- PEPRI La Marina-Sa Penya
- PEPRI Dalt Vila
- Pla del Color i Estudi Cromàtic de la Ciutat d'Eivissa
- Consulta Pla General d'Ordenació Urbana 1987 (NO VIGENT)