El taller, impartit per Maria Rainbow, tendrà una sessió setmanal tots els dissabtes d’abril a juny de dues hores cada un
Amb l’objectiu de tractar la problemàtica de l’abús sexual infantil (ASI), tots els dissabtes d’abril fins juny (exceptuant-ne alguns assenyalats) l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat el taller “Els infants no es toquen” al Casal d’Igualtat.
Sara Barbado, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, ha explicat que l’abús sexual infantil és una problemàtica social que afecta a milions de menors en tot el món, emperò, malgrat la magnitud del problema, segueix sent un tema poc tractat, cosa que dificulta la seva detecció i prevenció. “Com a institució pública tenim l’obligació de donar eines que ajudin a la població més vulnerable. Aquest taller té un objectiu clar: prevenir que els menors siguin vulnerables davant situacions d’abús” ha afirmat la regidora.
María Rainbow serà qui impartirà aquest taller, gratuït gràcies al Fons rebut del Govern de les Illes Balears mitjançant la Conselleria de Famílies i Assumptes Socials, mitjançant el Ministeri d'Igualtat amb el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere.
Les sessions es faran de 10.00 h a 12.00 h i tendran tres parts diferenciades. La primera mitja hora serà la benvinguda al taller, un moment en el que els infants puguin fer activitats lliures per familiaritzar-se amb l’espai mentre als seus familiars se’ls explica com serà la sessió. A partir de les 10.30 h començarà el desenvolupament de les activitats i dinàmiques on s’ensenyaran eines per millorar la comunicació intergeneracional, posar límits, reforçar la confiança i aprendre a detectar situacions d’abús. La darrera part de la sessió serà per concloure i reflexionar el que s’ha après.
El calendari quedaria de la següent manera:
Abril de 2025, dies 5 i 12: Empoderament i habilitats personals de prevenció.
Maig de 2025, dies 10, 17, 24 i 31: Senyals d’alerta i persones segures.
Juny de 2025, dies 7, 14, 21 i 28: Prevenció a la llar.
Qui s’hi vulgui apuntar ho podrà fer telefonant al Casal d’Igualtat (971 39 76 26) o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.