El Cicle començarà dia 21 de gener baix el lema “la intemporal pervivència del món clàssic”
Després de l’èxit de les dues edicions passades, l’Ajuntament d’Eivissa i la Secció Balear de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics (SEEC) inauguraran el III Cicle de Cultura Grecoromana el pròxim dimarts, dia 21 de gener.
Carmen Domínguez, regidora de Cultura de l’Ajuntament, ha ressenyat que aquest cicle sempre ha tengut molt bona acollida i s’espera que enguany passi el mateix. A més, defineix la Secció Balear com una impulsora del món clàssic. “La cultura grecoromana és apassionant i la Secció Balear així ho demostra des de fa més de vint anys”, ha dit la regidora.
La SEEC, per la seva banda, explica que el Cicle comptarà amb quatre conferències amb un mateix eix: la intemporal pervivència del món clàssic. El que es pretendrà és transmetre, una vegada més, l’enorme riquesa cultural d’una tradició clàssica europea que està a la base dels valors humans, que ajuda a conservar la humanitat en els temps més nefastos i que aporta una major comprensió del que envolta el ser humà.
Les conferències es faran el pròxims quatre dimarts a les 19.30 h ores a Can Ventosa i l’entrada serà lliure i gratuïta:
- Dimarts, 21 de gener: “Religió, filosofia i ateisme a l’Antiga Grècia” a mans de Francesc Casadesús Bordoy, professor de Filosofia Grega de la UIB, president de la Secció Balear de la SEEC i de la Societat Ibèrica de Filosofia Grega.
- Dimarts, 28 de gener: Antònia Soler Nicolau, professora-tutora de Literatura Clàssica de la UNED-Illes Balears, tractarà el tema “Els sarcòfags romans: luxe després de la mort.”
- Dimarts, 4 de febrer: “Fiesta mitològica” impartida per Emilio del Río Sanz, professor de Filologia Llatina de la UCM, conegut pel programa radiofònic “Verba volant” a RNE.
- Dimarts, 11 de febrer, Alicia Valmaña Ochaita, professora de Dret romà de la Universitat de Castilla la Mancha, exposarà el tema “Fragilidad y fuerza de la mujer romana”.