Novembre 21, 2024

ajuntamentdaltvila

L’objectiu de la fira és el d’apropar als productors locals amb els consumidors finals dels seus productes d’una manera lúdica i festiva

Qui es vulgui apuntar al Concurs de Patata Vermella tendrà fins dia 22 de novembre a les 15.00 hores

L’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb la marca Sabors del Consell Insular d’Eivissa i la PIMEEF, organitza per primera vegada la Fira de Sabors que es durà a terme al passeig de Vara de Rey de 10.30 hores a 17.30 h aquest dissabte, dia 23 de novembre.

Es tracta d’una fira que pretén donar suport al producte local i a la cuina tradicional, apostant per donar visibilitat a productors, restauradors, comerciants i empreses eivissenques. Un total de 21 productors de tots els sectors com fruita, verdura, carn, peix, rebosteria, pa, etc. participaran a la Fira oferint els seus productes. A més a més, la gent que hi assisteixi podrà gaudir d’un arròs popular, “show cooking”, degustacions de tapes eivissenques, tallers per a infants i ambientació musical al llarg de la jornada.

Emperò, els establiments de la Ciutat no seran els únics que podran mostrar les seves qualitats culinàries ja que torna el Concurs de Patata Vermella d’Eivissa amb la seva segona edició, un concurs en el que totes les persones aficionades i amants de la cuina hi podran participar en grup, penya o associació. Les inscripcions es podran fer fins dia 22 de novembre a les 15.00 h a través de la web d’Eivissa Participa.

Alex Minchiotti, regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament d’Eivissa, convida a tothom a assistir dia 23 a aquesta Fira ja que, segons ell, “és impossible que la gent no trobi coses que li agradin, la mostra i oferta gastronòmica serà del tot àmplia”. A part, anima a tothom a presentar-se al Concurs de Truita per demostrar als cuiners experts que tenen una forta competència, ha bromejat.

Per poder dur a terme el concurs, l’Ajuntament posarà a disposició dels grups que es presentin un envelat de 3 metres x 2 metres, tres taules amb cavallets i 10 cadires. Els equips, per la seva part, hauran de dur els utensilis, eines, equips i combustible necessaris per poder cuinar i els ingredients que vegin necessaris. La patata vermella l’aportarà el consistori (5 kilògrams per equip) i també ous pagesos, que s’hauran de recollir de 10 h a 12 h al passeig de Vara de Rey. No valdrà dur aliments pre-cuinats.

El plat haurà d’estar finalitzat i presentat a les 14.00 h, hora en la que el jurat procedirà a la degustació. Tendrà en compte els següents aspectes per posar una puntuació d’1 a 10:

  • La presentació.
  • L’originalitat del plat.
  • El caràcter tradicional del plat.
  • La dificultat de l’elaboració.
  • L’ús d’ingredients propis de gastronomia eivissenca.
  • El gust i l’aroma.

S’atorgaran tres premis, targetes amb vals per gastar en productes 100% Comerç Local d’Eivissa per consumir en els comerços adherits a la Ciutat d’Eivissa. El primer premi serà de 350 euros, el segon de 200 € i el tercer de 100 €.

Així doncs, l’Ajuntament d’Eivissa espera que aquesta Fira de Sabors sigui tot un èxit i que la ciutadania i visitants s’animin a anar-hi, ja que no hi ha res més bo que el sabor de casa. El consistori també desitja que la gent s’apunti al Concurs de Truita perquè hom pugui presumir que és un mestre dels fogons.