L’Arxiu Històric de l’Ajuntament d’Eivissa ha enriquit el seu fons amb noves donacions i adquisicions de documents entre els quals es troba una important col·lecció de cartes de particulars de l’any 1810 adquirides a una llibreria antiquària de Barcelona i una col·lecció de fotografies antigues, donació de Joan Juan Juan.
El regidor de Cultura, Pep Tur, ha destacat que les donacions es tracten de fons molt variades. El regidor ha volgut agrair a la ciutadania les diferents donacions rebudes, i a les persones que visiten i consulten via telemàtica gràcies a la feina que es fa de digitalització de la documentació en la que es segueix treballant.’
El regidor també ha volgut fer extensiu aquest agraïment especial al personal de l’Arxiu d’Eivissa i Formentera, ‘perquè especialment durant aquest darrer any, fins i tot en els moments més durs del confinament, el personal i la direcció de l’Arxiu han continuat treballant en funcions de classificació i conservació perquè tot estàs a punt. Al final, és el personal de l’Arxiu qui està mantenint la memòria de la ciutat i de les Pitiüses’.
Per la seva banda, la directora de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, Fanny Tur, ha destacat que ‘s’ha aconseguit que la ciutadania senti com a seu l’Arxiu a l’hora de cedir documentació i arxius privats que permeten reconstruir la memòria de la ciutat i de les Pitiüses’.
La col·lecció de cartes es composa d’un total de 20 escrits de la família de Pedro Pablo Beltrán, inclou tres cartes signades per qui va ser bisbe d’Eivissa de 1805 a 1810, Blas Jacobo Beltrán. Es tracta de 68 fulls on hi ha cartes de familiars que fan moltes referències a la vida i el comerç de l'illa en aquella època. Catorze de les cartes estan datades a Eivissa i les altres a diferents localitats d’Espanya, com Calaf, Tarragona i Barcelona.
Altra de las adquisicions ha estat un dibuix de Leslie Grimes, donació d’Alfons G. Ninet. Grimes va ser un pintor anglès que es va formar a la Kingsten on Thames School of Arts, seguint les normes del postromanticisme.
A Londres, va exposar a nombroses galeries i va destacar també com a caricaturista i dibuixant al diari The Start. Exposà per primera vegada a Eivissa els anys 1953 i 1954, a mostres col·lectives organitzades al Salón de Arte d’Ebusus. En aquella època presentà dibuixos a llapis i olis damunt tela, entre els quals predominen els motius florals i els retrats. A partir de 1960 s’instal·là a Dalt Vila i pintà paisatges de la ciutat, del port, imatges de les platges o esglésies rurals, en què és freqüent trobar figures humanes amb robes antigues, típiques de l’illa. A part de les obres eivissenques, pintà també paisatges d’Anglaterra, Escòcia, Dinamarca i Itàlia. El seu treball és hereu de la poètica dels impressionistes francesos i va ser molt apreciat pel públic eivissenc. Exposà sovint a galeries eivissenques i també a Mallorca (a les Galeries Costa) i va rebre el 1965 la Medalla d’Or del II Certamen de Pintura de Paisajes y Costumbres de Baleares de la Diputació Provincial i el 1966 la Medalla d’Or del V Salón Estival de Pintura de Pollença.
L’Arxiu també compta entre les noves adquisicions amb el llibre de ‘Noticias bibliográficas y biográficas de la Historia de Ibiza’, de J. Selpac -pseudònim de l’historiador Josep Clapés-. Es tracta de un llibre editat el 1887 i que va estat donat també per Alfons G. Ninet.
Entre els nous documents també es troba un plano del atadero, un antic aparcament per a mules i cavalls de l’any 1900, comprat a un particular i dos dibuixos d’Antoni Marí Ribas Portmany.
Els nous documents, que des de ara formen part del fons de l’Arxiu, es completen amb un diccionari Esperanto editat a Barcelona i un llistí telefònic de les Illes Balears de 1930 i un telèfon, que forma part d’una donació més amplia de mobiliari i material d’una oficina de Correus donació d’Andreu Carles López Seguí; i de la donació per part de Maria Torres, d’un diploma de participació d’un familiar seu en la guerra del Marroc. El diploma està signat per Primo de Rivera a l’any 1928.