La regidora de Benestar Social de la capital eivissenca, Lola Penín, i el director de Benestar Social, Iván Castro, han presentat aquest divendres la primera edició d’aquesta iniciativa, que s’inaugurarà l’1 d’octubre, a les 17 hores, amb una mostra fotogràfica i una conferència al Claustre
La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa ofereix a partir de l’1 d’octubre el primer cicle de Sensibilització sobre la problemàtica de les persones en situació d’exclusió social “Tan a prop, tan iguals”.
“Es tracta d’un cicle amb diverses activitats, totes implementades per diferents professionals reconeguts a l’àmbit de la investigació i la intervenció amb persones en situació d’exclusió social. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és informar, divulgar i conscienciar sobre la problemàtica de l’exclusió social, tant a la població general com als professionals del sector per a que puguin tenir noves eines per a la seua labor”, ha explicat la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Lola Penín, durant la roda de premsa celebrada aquest divendres al Casal D’Igualtat i que també ha comptat amb la participació del director de Benestar Social del Consistori, Iván Castro.
El cicle inicia amb l’exposició de fotografies “La Ciudad que habito” de Metges del Món del dia 1 al dia 15 d’octubre al Claustre de l’Ajuntament. El dia 1 d’octubre, a les 17.00 h, es celebrarà una conferència d’inauguració de la mostra, a la Sala Capitular, per part de Belén Matesanz, infermera experta en persones sense llar i coordinadora autonòmica de Metges del Món Balears. També participaran dos persones sense llar.
El cicle continuarà al Casal d’Igualtat amb la realització de tres conferències:
La primera, amb motiu dia 17 d’octubre a les 17 hores. Es titula “El preu de viure en el paradís” i serà impartida pel professor adjunt de l’UIB, Alfonso López-Bermúdez, qui és treballador social , investigador i membre de l’Observatori Social de les Illes Balears.
El dia 12 de novembre, a les 10h, la doctora en Treball Social Susana Batle protagonitzarà la jornada “Acompanyament des de diferents models d’atenció” i el dia 26 de novembre, a les 10h, la co-fundadora de Runa Blanca Núria Martínez pronunciarà la xerrada “Exclusió social i sensellarisme. De qui xerram?”.
Per finalitzar el cicle, el dia 17 de desembre, a les 17h, al C19 es projectarà el documental “Mujereando. El quejío de una diosa”. Posteriorment, la treballadora social i directora de cinema i teatre, carmen Tamayo, i tres actrius que han estat en situació de sense llar, oferiran un col·loqui.
L’Ajuntament d’Eivissa anima a les persones interessades, a tots els professionals del sector i a les entitats que treballin amb persones en risc d’exclusió social a que s’inscriguin a les activitats d’aquest cicle escrivint un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Per fer qualsevol consulta sobre aquest Cicle es pot contactar amb la Regidoria de Benestar Social a través del correu electrònic mencionat, telefonant a 971 39 76 00 ext. 24000 o anant a CETIS – c/ Canàries, 35, edifici Sa Colomina.