Gener 26, 2025

ajuntamentdaltvila

sinimagen

· Amb aquest Sistema de Devolució i Recompensa (SDR), els prop de 50.000 ciutadans d'Eivissa poden obtenir premis sostenibles i socials en reciclar les llaunes i ampolles de plàstic de begudes als 227 contenidors grocs ubicats a la via pública.

· Amb els punts obtinguts en reciclar, els usuaris de RECICLOS podran col·laborar amb la Fundació per a la Investigació en Etologia i Biodiversitat (FIEB), que compta amb un centre de rescat per ajudar a tenir cura d'animals que han sobreviscut al tràfic il·legal d'espècies, contribuint que tinguin una vida digna mentre es busca la manera que tornin al lloc d'origen.

Els habitants d'Eivissa compromesos amb el reciclatge podran obtenir des d'avui recompenses cada vegada que reciclin les llaunes i les ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes.


Així ho han anunciat Jordi Grivé, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament dʻEivissa; Ignacio José Andrés, conseller de Gestió Ambiental, Sostenibilitat, Innovació i Transparència del Consell Insular d’Eivissa i Leticia Pou, especialista d'Ecoembes a les Illes Balears, en un acte que ha tingut lloc aquest matí a la ciutat. En concret, aquest sistema de reciclatge premia els ciutadans recicladors amb incentius amb els quals podran ajudar a millorar l'entorn o ajudar els qui més ho necessiten, mentre segueixen fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, donar-los una nova vida a través del reciclatge.

 

D'aquesta manera, els prop de 50.000 veïns i veïnes d'Eivissa podran reciclar les llaunes i les ampolles de plàstic de begudes en un dels 227 contenidors grocs ubicats als carrers de la ciutat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses que podran donar diversos projectes socials i ambientals. Així, els usuaris de RECICLOS a Eivissa també podran donar els seus punts RECICLOS i contribuir a fer que animals supervivents del trànsit il·legal d'espècies puguin gaudir d'una vida digna amb FIEB.


Jordi Grivé, quart tinent de l'Ajuntament d'Eivissa i regidor de Medi Ambient, Neteja i Edificis, ha manifestat que “gràcies a RECICLOS, els veïns i veïnes compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia i donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara també podran contribuir a millorar el seu municipi”.

A més, Grivé ha destacat que des de l'Ajuntament d'Eivissa brindaran suport a totes les iniciatives que tinguin com a objectiu disminuir l'ús d'envasos, el reciclatge, així com conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar i reutilitzar. "Reciclant evitem que els productes i materials es converteixin en residus, ja que es transformen en altres completament nous, allargant la seva vida útil. Amb aquestes accions contribuïm a la preservació dels recursos naturals del planeta", ha valorat.

Ignacio José Andrés, conseller de Gestió Ambiental, Sostenibilitat, Innovació i Transparència del Consell Insular d'Eivissa, ha agraït a l'Ajuntament d'Eivissa que finalment s'hagi adherit al sistema RECICLOS perquè els seus habitants puguin beneficiar-se dels premis per reciclar correctament , si bé recorda que des del Consell Insular d'Eivissa sempre “hem tingut com a objectiu clau augmentar el percentatge de reciclatge a l'illa i les iniciatives que vinguin a incentivar i ajudar aquest increment són benvingudes”.

 

Per part seva, Leticia Pou, especialista d'Ecoembes a Illes Balears, ha assenyalat que “agraïm profundament a l'Ajuntament d'Eivissa la seva confiança en apostar per RECICLOS i tots els habitants de les Illes Balears per la gran acollida que ha tingut aquest sistema. Els ciutadans balears cada cop reciclen més i millor i ara, gràcies a RECICLOS, aquest senzill gest impacta positivament sobre el medi ambient i també sobre el nostre entorn”.


A més d'Eivissa, aquest SDR és present a altres ciutats i municipis eivissencs com Santa Eulària des Riu, Sant Josep de Sa Talaia, Sant Joan de Labritja i Sant Antoni Portmany; així com les localitats mallorquines de Calvià, Alcúdia, Artà, Capdepera, Felanitx, Marratxí, Pollença, Santa Margalida, Ses Salines, Sóller, Son Servera, Sa Pobla, Inca i Estellencs.

Així funciona RECICLES

Per fer ús d'aquest sistema, els ciutadans només s'han de descarregar l'app gratuïta RECICLOS i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o l'ampolla de plàstic que volen reciclar abans de llençar-lo a la galleda. Un cop al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la bossa d'envasos, l'han de dipositar i escanejar el codi QR que hi ha al contenidor.


Aquest SDR també compta amb màquines, en què els usuaris només han de dipositar totes les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLOS i escanejar el QR que mostrarà la màquina.


En utilitzar els contenidors grocs o les màquines, els usuaris obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.


Sobre Ecoembes

Ecoembes és l'organització que fa possible que la societat col·labori cada cop més amb el reciclatge al contenidor groc i blau a Espanya. Gràcies a aquesta col·laboració de la societat, avui 4 de cada 5 llars diuen reciclar els seus envasos (de plàstic, llaunes, brics, paper i cartró) en aquests contenidors per donar-los una segona vida i protegir el medi ambient. Ecoembes no té lucre i la seva activitat està regulada per la Llei 7/2022 i el Reial decret 1055/2022. A Espanya, el 2022, es van reciclar més d'1,6 milions de tones d'envasos de plàstic, metall, brics, paper i cartró, un 3,6% més respecte de l'any anterior.

Mes informació

Wpp