Mai 03, 2024

ajuntamentdaltvila

L’Ajuntament d’Eivissa inaugurarà aquest dimarts la mostra ‘Sabies que… ?’ per reflexionar sobre l’ús de la tecnologia i les pantalles i com ho gestionen les famílies. La regidora de Benestar Social, Dolores Penín, i els autors de l’exposició, Iván Castro (també director de Benestar Social de la corporació municipal) i el psiquiatra Manuel Rodríguez han presentat aquesta exposició, impulsada a través del Pla Municipal sobre Drogues  (PMD) i en col·laboració amb el Mètode Touch Brain. Es podrà visitar fins al 3 de maig al Centre de Creació Jove C19 (Carrer Castella, 19).

“L’objectiu ‘Sabies que…?`és generar consciència i reflexionar sobre l’ús de la tecnologia en les persones que la visiten i per això en aquesta mostra destaquem en cadascuna de les 10 imatges una pregunta relacionada amb les tecnologies i la seua respectiva resposta. Es tracta d’una iniciativa molt interessant per a les famílies perquè està dirigida a totes les edats”, ha manifestat la regidora de Benestar Social.

A continuació, el director de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa i coautor de l’exposició ha afegit que l’exposició realitza un recorregut a través dels cicles vitals relacionant-los amb els efectes i riscos de l’abús digital. “Totes les dades i continguts han estat seleccionats de diferents estudis, recerques o publicacions cientídiques tant nacionals com internacionals. Els visitants, per tant, participaran en una experiència que els convidarà a reflexionar sobre les addiccions a les pantalles”, ha assenyalat Castro. El psiquiatra Manuel Rodríguez, per la seua part, ha indicat que aquesta iniciativa és una manera d’oferir un petit espai de reflexió, que a través de 10 panells informatius, basats en criteris científics, socials i clínics, “ens ajuda a considerar i valorar el risc d'un ús no regulat de pantalles i posant l'accent, principalmente, en els menors sense oblidar els adults”.

La mostra Sabies que estarà exposada des de demà 23 d'abril fins al 3 de maig en el C19. En horari de matí es faran visites guiades en 3 torns: 10.00-11.00, 11.00 a 12.00 i de 12.00 a 13.00 hores. Els centres educatius podran sol·licitar la visita guiada a l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al tel. 971397600 ext. 24152. Els destinataris preferents són joves de 10 a 14 anys i les seves famílies. L'horari de tarda serà de 17.00 a 19.00 hores i l'accés serà lliure. A més, a partir del 6 de maig els centres educatius, els centres de salut i altres entitats socials que ho sol·licitin podran tenir l'exposició en les seves instal·lacions durant una setmana.

Wpp